Cukini pankūkas ar šampinjoniem
Cik gan garda un sātīga ir šī cukini pildītā pankūka. Ja man būtu sava kafe, tā noteikti būtu tās ēdienkartē!
Sastāvdaļas (2 pankūkām)
1 ola
1 neliels cukini (300 g)
250 g vājpiena kefīrs (vai paniņas)
80 g milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
Sāls, pipari, ķiplociņš
1 t.k. cepamais pulveris
Pildījums
100 g sēnes (jebkuras, vai arī papildus 100 g jebkuri dārzeņi)
70 g siers 10% (vai cits liess siers)
40 g zaļie lociņi
Pagatavošana
1. Sarīvē cukini, uzber sāli, samaisa un noliek malā, lai tas atsulojas.
2. Šampinjonus sagriež un sacep/izautē pannā. Atdzesē.
3. Nospiež cukini lieko šķidrumu, pievieno olu, kefīru, miltus, sāli, piparus, garšvielas, ķiplociņu, cepamo pulveri.
4. Ar kausiņu liek pusi mīklas pannā, kura minimāli iesmērēta ar eļļu, izlīdzina un cep ļoooti zemā temparatūrā zem vāka ( ~ 10-11 min). Kad apakša “aprāvusies”- uz pankūkas vienas puses liek 1/2 no pildījuma (sarīvēts siers sajaukts ar saceptām sēnēm). Pārloka pankūku uz pusēm, piespiež un ļauj vēl minūtes 3-5 pacepties zem vāka. To pašu atkārto ar otru pusi mīklas.
Uzturvērtība visai porcijai (895 g) OB = 52,9, OH = 91,7 g, T = 21,3 g, Kcal = 710
Uzturvērtība 1 pankūkai OB = 26,5 g, OH = 45,9 g, T = 10,7 g, Kcal = 355
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,9 g
OH = 10,2 g
T = 2,3 g
Kcal = 79,2
Atbildēt