Kad sākas ogu laiks, šo desertu nedrīkst negatavot!!!
Sastāvdaļas (24 cm formai)
200 gr vājpiena biezpiens
300 gr kulinārijas biezpiens  “Baltais” (bet var arī  to pašu vājpiena biezpienu)
400 gr  kefīrs (es izmantoju 0,5%)
230 gr zemenes
230 gr aprikozes
Saldinātājs pēc izvēles (man eritrols + stēvijas koncentrāts no www.lowcarb.lv)
40 gr želatīns + ~100 gr auksts ūdens
Dekoram: 40 gr melnā šoko +40-50 gr 10% saldais krējums
100 gr avenes
Pagatavošana
1. Atliek ~120 gr gatavākās zemenes.
2. Aplej 40 gr želatīna ar aukstu ūdeni un noliek uzbriest.
3. Pārējās zemenes un aprikozes sagriež mazos gabaliņos.
4. Kārtīgi sablendē atliktās zemenes ar Almu, biezpienu, kefīru, saldinātāju viendabīgā masā. Masai pievieno sagrieztos augļus.
5. Liek uzbriedināto želatīnu karsta ūdens peldē (vai kā es: uz 1 min mikroviļņu krāsnī).
6. Pievieno izšķīdināto želatīnu biezpiena – augļu masai un lej formā. Es izmantoju formu ar noņemamām malām, kurai iekšpusē izklāju pārtikas plēvi.
7. Liek sastingt ledusskapī.
8. Dekoram: trauku ar šokolādi un pienu liek karsta ūdens peldē un izkausē (vai kā es: ieliku uz 30 sek mikroviļņu krāssnī ). Masu lej maisiņā (man konditorejas maisiņi, iegādāti www.gemoss.lv), kuram nogriež pašu galiņu un dekorē tortīti. Pa  virsu liek avenes (vai citas ogas).Priecīgus svētkus, mīļie!
Uzturvērtība visai porcijai ( bez “dekora”, 1500 gr) OB = 117 gr, OH = 65 gr, T = 3,3 gr, Kcal = 791
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,7 gr
OH = 4,3 gr
T = 0,2 gr
Kcal = 53
Uzturvērtība 100 gr ar dekoru (40 gr melnā šoko + ~ 30 -40 gr  piens+100 gr avenes)
OB  = 7,2 gr
Oh = 5,2 gr
T = 1,4 gr
Kcal = 66