Dateļu biskvīta torte ar vaniļas krēmu un kazeņu želeju
Lai pagatavotu gardu tortīti nav pat īpašs iemesls vajadzīgs…:) Bet varbūt, ka tas ir kā ģenerālmēģinājums…kad ievajadzēsies kādam patiešām nozīmīgam datumam? Un palūkojiet tās uzturvērtību uz 100 gr!
Sastāvdaļas (20 cm formai)
Biskvītam
👉2 mazas olas (vai 1 liela)
👉1 banāns
👉80 gr dateles
👉50 gr dabīgais jogurts
👉20 gr sviests (vai kokoseļļa)
👉60 gr pilngraudu kviešu milti
👉1 tējk.soda
Krēmam
👉 1 litrs piens (2%)
👉 1 ola
👉 95 gr kukurūzas ciete
👉 1 ēd.karote citronu sula
👉 Saldintājs, vanilīns
👉 ~150 gr zemenes, kazenes
Želejas kārtai
150 gr kazenes
50 gr ūdens
Saldinātājs
6 gr želatīns
Pagatavošana
1. Žāvētās dateles aplej ar karstu ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm.
2. Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem.
3. Olu dzeltenumus sablendē ar banānu un kokoseļļu.
4. Jogurtam pievieno sodu/cepamo pulveri un atstāj “iedarboties”.
5. Olu-banānu masai pievieno jogurtu ar sodu, miltus. Pievieno nokāstas dateles un visu sablendē. Noliek malā, uz minūtēm 10, lai mīkla “nobriest”.
6. Olu baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iejauc kopējā masā.
7. Mīklu lej veidnē un liek cepties ~50-60 minūtes 165-170 grādos. Vai sadala 2 daļās un cep atsevišķi katru biskvītu
8. Gatavu biskvītu izņem, nedaudz atdzesē un pārgiež uz pusēm.
Gatavo krēmu
1. Katliņā lej pienu, pievieno olu, cieti, saldinātāju, citronu sulu un kukurūzas cieti.
2. Visu maisa/kuļ bez apstājas (neļaujot piedegt pienam) ar putojamo konditorejas “slotiņu”, kamēr masa sabiezē. Noliek malā atdzist.
Veido torti
1. Uz nogrieztās ripas pamatnes pa virsu klāj visu krēmu.Pa vidu iespiež zemenes un kazenes
2. Liek virsū 2 ripu un piespiež. Torti liek ledusskapī un kamēr tā “gatavojas”, gatavo želejkārtu no kazenēm.
Gatavo želeju (var protams, izvēlēties citu virsmas dekorēšanu: man gribējās šādi..:)
1. Kazenes liek katliņā, pievieno 50 gr ūdens, saldinātāju, nedaudz pavāra, sablendē un noliek malā atdzist.
2. 4 gr želatīnam pievieno nedaudz aukstu ūdeni, samaisa un noliek uzbriest.
3. Izkausē to mikroviļņu krāsnī (~10 sekundes)
4. Pievieno atdzisušajām kazenēm. Maisa un dzesē kazeņu masu, kamēr tā sāks pamazām biezēt.
5. Tā kā cepamā forma bija jau pilna, es izveidoju no cepamā papīra formas “paaugstinājumu” un apliku pa formas iekšpusi apkārt tortei.
6. Lej kazeņu želeju pa virsu, izlīdzina un liek ledusskapī sastingt.
7. Dekorē pēc patikas.
Uzturvērtība visai tortei (1946 gr) OB =78 gr, OH = 292 gr, T = 60 gr, kcal = 2015 (bez ogām uz tortes)
Uzturvērtība 100 gr
OB = 4 gr
OH = 15 gr
T = 3 gr
Kcal = 104

⠀
⠀
Atbildēt