Biezpiena sacepums “Maigais” (tautā iesaukts par “Maigoni”!) ar augļiem un ogām
Šis sacepums ir pārspējis visus līdz šim manis ceptos! Noteikti iesaku šo pagatavot! Patiešām grūti apstāties pēc viena gabaliņa.
Sastāvdaļas (forma 28 cm)
5 olas
350 g vājpiena biezpiens (graudainais, ne paciņu)
250 g 6% svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (pērku to Maximā XXX, bet var izmantot arī Ricotta Galbani (11%), vai Philadelphia light 11%, vai Philadelphia Protein)
200 g vājpiena kefīrs
60 gr prosas milti (testēju RIMI jaunumu, bet var izmantot arī citus)
30 gr kukurūzas ciete
1 paciņa (16 gr)vaniļas cukurs ( dr Quther)
~400-450 gr augļi (aprikozes, plūmes, nektarīns, zemenes)
Saldinātājs pēc vajadzības (man no www.lowcarb.lv)
Pagatavošana
1. Olām atdala olu baltumus.
2. Biezpienu, Ricottu, vājpiena kefīru sablendē ar olām, saldinātāju, vaniļu.
3. Augļus vai ogas sagriež smalkāk.
4. Sablendētajai biezpiena masai pievieno miltus, iemaisa sagrieztos augļus, ogas
5. Saputo stingrās putās olu baltumu un ar karoti uzmanīgi (maisot tikai uz vienu pusi, lai gaiss netiek) iemaisa mīklā.
6. Mīklu liek formā un liek cepeškrāsnī ~170 grādos cepties ~1-1h 15 h minūtes (jāskatās pēc plīts).
7. Kad sacepums jau gandrīz, gandrīz gatavs izslēdz krāsni un ļauj pilnībā atdzist, neatverot durtiņas.
Uzturvērtība visai (1795 g) porcijai: OB = 165,4 g, OH = 128,6 g, T = 50,6 g, Kcal = 1707
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 33,08g, OH = 25,72 g, T = 10,12 g, Kcal = 341
OB = 9,2 gr
OH = 7,1 gr
T = 2,8 gr
Kcal = 95
Atbildēt