Cukini pica ar garnelēm
Pēc Līgo svētku svinēšanas (izēšanās…:) daudziem prasās nedaudz vieglākus ēdienus. Cukini pica ar garnelēm būs ideāls risinājums…:)
Sastāvdaļas (32 cm diametrā)
Pamatnei
1 cukini (400 gr)
2 olas
150 gr vājpiena biezpiens
100 gr milti (man bija kukurūzas)
15 gr ķiploks, sāls, pipari, provansas garšaugi(vai pēc paša izvēles)
Pa virsu
40 gr adžika
115 gr garneles
280 gr tomāts
20 gr dilles, lociņi
Kaperi (var iztikt)
120 gr siers Spēkavīrs
Garšviela uz tomātiem: Vidusjūras garšaugi
Pagatavošana
1. Cukini sarīvē.
2. Biezpienu sablendē ar olām.
3. Cukini pievieno olu-biezpiena masai. Pievieno garšvielas, ķiploku, miltus.
4. Sajaukto masu klāj uz cepamās paplāts veidojot apaļu formu pamatnei (30-32 cm sanāk.) Liek cepeškrāsnī un cep pirmās 10 minūtes 200 grādos (lai aprauj un neiztek cukini šķidrums), tad samazina uz 180 grādiem un cep ~15 minūtes (pusgatavu).
5. Izņem, pārsmērē ar adžiku, liek pa virsu tomātus, kuriem pārkaisa Vidusjūras garšvielu, garneles, kaperus, sarīvētu sieru, kas sajaukts ar dillēm. Un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz ~10-15 minūtēm, lai siers izkūst.
Uzturvērtība visai porcijai (1351 gr) OB = 121 gr, OH = 120 gr, T = 40 gr, Kcal = 1233
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,9 gr
OH = 8,9 gr
T = 3 gr
Kcal = 91,3
Atbildēt