Frunčoza ar vistas fileju un dārzeņiem
Šodien kaut kas no korejiešu virtuves. Varu droši ieteikt pagatavot. Nekas sarežģīts. Un ļooti gardi!
Sastāvdaļas
300 gr vistas fileja (vai garneles)
1 burkāns (117 gr)
1 paprika (170 gr)
1 gurķis (200 gr)
80 gr puravs
40 gr zaļie lociņi
40 gr dilles
100 gr rīsu (stikla) nūdeles
Mērcītei
2 ēd. karotes sojas mērce (30 gr)
2 ēd.karotes rīsu etiķis (30 gr)
2 ēd.karotes sezama eļļa (30 gr) (vai 1 ēd.k cita eļļa+1 ēd.apgrauzdētas sezama sēkliņas)
1 čilli pipars ( vai čilli pārslas)
3-4 daiviņas ķiploks (15 gr)
Koriandrs
Pagatavošana
1. Sagatavo visas mērces sastāvdaļas: sajauc vienā trauciņā.
2.Vistas fileju sagriež garās strēmelītes un iemarinē garšvielās (sāls, pipari, sinepes, adžika, dažādi garšaugi, čilli – kam patīk asāki ēdieni).
3. Burkānu, papriku, gurķi sagriež/sarīvē smalkās strēmelītēs. Puravu sagriež riņķīšos.
4. Dilles sasmalcina, zaļos lociņus sagriež ~1,5-2 cm garās strēmelītēs.
5. Rīsu nūdeles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz ~10 min. Nokāš.
5. Vistas fileju liek ar nelielu eļās daudzumu sasmērētā, sakarsētā pannā un cep gatavu.
6. Mērcīti pievieno dārzeņiem, sajauc un pievieno pannā pie vistas filejas. Maisot karsē ~ 7 minūtes. Pievieno rīsu nūdeles (es tās pārgiezu uz pusēm, lai nav tā jāmokās ar to mutē dabūšanu…:)) un sajauc.
7. Pasniedzot pārkaisa ar sezama sēkliņām.
Uzturvērtība visai porcijai (1311 gr) OB = 91,8 gr, OH = 127,9 gr, T = 40,4 gr Kcal = 1237
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7 gr
OH = 9,7 gr
T = 3 gr
Kcal = 94,3
Atbildēt