Svētki tuvojas un trenējamies cept gardas  ķimeņbiezpienmaizītes.
Sastāvdaļas ( 3 maizītēm)
Pamatam
200 gr vājpiena biezpiens
1 ola
40-50 gr pilngraudu milti (es izmantoju kukurūzas, bet daudzums atkarīgs no biezpiena slapjuma)
1 tējk.cep.pulveris
Garšaugu sāls
Provansas garšviela
Pildījums
100 g vājpiena biezpiens
200 g  ķimeņu siers (10%)
1 ola
40 gr zaļie lociņi
Pēc nepieciešamības sāls
Pagatavošana
1. Vājpiena biezpienu sablendē ar olu, pievieno miltus, cepamo pulveri, garšaugu sāli, provansas garšaugus un samīca mīklu.
2. Ar mitrām rokām mīklu liek uz paplāts un veido apaļus groziņus ar maliņām.
3. Pa vidu liek saberztu biezpienu ar olu, kas sajaukts ar sarīvētu sieru un sagrieztiem lociņiem.
4. Liek cepeškrāsnī un cep gatavus ~20 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai  (700 g) OB = 124,3 g  OH = 43,3 g, T = 38 g, Kcal = 1057
Tātad, 1 maizītes uzturvērtība OB = 41,4 g, OH = 14,4 g, T = 12,7 g, Kcal = 352