Viegls, gaisīgs un maigs aveņu desertiņš ar vaniļas krēmu svaigām avenēm un griljāžu. Tik gardi, ka gribas vēl!
Sastāvdaļas (2 porcijas)
Aveņu musam
500 g avenes
300 g kulinārijas  biezpienu “Baltais” ( vai ar vājpiena biezpienu no paciņām)
50 g Whey proteīna pulveris
170 gr ūdens
10 g želatīns
Ja vēlas saldāku, tad pievieno kādu saldinātāju, man pietika ar Whey.
Piena vaniļas mērcei
250 g piens (2%)
1 ola
20 g kukurūzas ciete
Vanilīns, saldinātājs
Griljāžai
50 g auzu pārslas + 25 g medus

Pagatavošana
1. Avenes sablendē ar biezpiena krēmu, pievieno vanilīnu, proteīnu, ūdeni. Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Izkausē to karsta ūdens peldē (vai kā es, jo slinka: ieliek mikroviļņu krāsnī uz 20 sek, man tai ir 800 w).
2. Pievieno izkausēto želatīnu avenēm, samaisa un salej masu pa trauciņiem un liek sastingt ledusskapī.
3. Gatavo vaniļas mērci: sajauc pienu ar olu, cieti, saldinātāju un vanilīnu: visu kuļ un karsē, kamēr masa sabiezē un uzmet burbuli. Noliek atdzist.
4. Gatavo griljāžu: liek medu sakarsētā pannā, pievieno auzu pārslas un tās apbrūnina. Noliek atdzist.
5. Trauciņā ar desertu kārtām liek vaniļas krēmu, ogas, griljāžu.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1370 g) OB = 100g, OH = 132 g, T = 20 g, Kcal = 1170
Uzturvērtība 1 porcijai
OB = 28, 4 g, OH = 38 g, T = 5,7 g, Kcal = 333

Lai labi garšo!

Print This Post Print This Post