Aveņu deserts ar vaniļas mērci un griljāžu
Viegls, gaisīgs un maigs aveņu desertiņš ar vaniļas krēmu svaigām avenēm un griljāžu. Tik gardi, ka gribas vēl!
Sastāvdaļas (2 porcijas)
Aveņu musam
500 g avenes
300 g kulinārijas biezpienu “Baltais” ( vai ar vājpiena biezpienu no paciņām)
50 g Whey proteīna pulveris
170 gr ūdens
10 g želatīns
Ja vēlas saldāku, tad pievieno kādu saldinātāju, man pietika ar Whey.
Piena vaniļas mērcei
250 g piens (2%)
1 ola
20 g kukurūzas ciete
Vanilīns, saldinātājs
Griljāžai
50 g auzu pārslas + 25 g medus
Pagatavošana
1. Avenes sablendē ar biezpiena krēmu, pievieno vanilīnu, proteīnu, ūdeni. Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Izkausē to karsta ūdens peldē (vai kā es, jo slinka: ieliek mikroviļņu krāsnī uz 20 sek, man tai ir 800 w).
2. Pievieno izkausēto želatīnu avenēm, samaisa un salej masu pa trauciņiem un liek sastingt ledusskapī.
3. Gatavo vaniļas mērci: sajauc pienu ar olu, cieti, saldinātāju un vanilīnu: visu kuļ un karsē, kamēr masa sabiezē un uzmet burbuli. Noliek atdzist.
4. Gatavo griljāžu: liek medu sakarsētā pannā, pievieno auzu pārslas un tās apbrūnina. Noliek atdzist.
5. Trauciņā ar desertu kārtām liek vaniļas krēmu, ogas, griljāžu.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1370 g) OB = 100g, OH = 132 g, T = 20 g, Kcal = 1170
Uzturvērtība 1 porcijai OB = 28, 4 g, OH = 38 g, T = 5,7 g, Kcal = 333
Lai labi garšo!

Atbildēt