Sāļā cukini torte ar gailenēm
Šobrīd dārzos, mežos ir tik daudz gardu velšu! Cukini, gailenītes… Tās atsevišķi var pagatavot tik daudzos veidos, un ir jau arī man vairākas receptes gan ar cukini, gan ar gailenēm. Bet man neapnīk izdomāt kaut ko jaunu. Biju pagatavojusi gardu cukini ruleti ar gailenēm.Tik ātri apēdās, ka izlēmu, vajag vēl vienu. Bet šoreiz tā tapa tortītes veidā. Ļoti gardi!
Sastāvdaļas
Biskvītam
3 olas
2 nelieli cukini (800 gr)
200 gr kefīrs (man pagadījās 3,2%)
150 gr milti (es izmantoju kukurūzas miltus, bet var jebkurus citus)
Sāls, pipari, dilles
Pildījums
600 gr gailenes
1 burkāns (150 gr)
2 nelieli sīpoli (200 gr)
15 gr ķiploks
40 gr dilles
30 gr zaļie lociņi
200 gr siers Spēkavīrs (vai cits liess siers)
Sāls, pipari
1 tējkarote cepamais pulveris
Pagatavošana
1. Vispirms sagriež gailenes, sīpolu, sarīvē burkānu, izspiež ķiploku: visu liek uz pannas un pievienojot garšvielas sacep/izsautē. Noliek malā, lai atdziest.
2. Sarīvē sieru, sagriež zaļumus.
3. Sarīvē cukini, un noliek to malā, nedaudz uzberot tiem sāli, lai atsulojas.
4. Olām pievieno kefīru, garšvielas (ar sāli uzmanīgi, jo cukini jau tika uzbērts sāls) miltus, garšvielas, ķiplociņu, daļu no zaļumiem, cepamo pulveri.
5. Uz plāts klāj cepamo papīru un nedaudz (drošs paliek nedrošs, lai pēc tam vieglāk noņemt!) iesmērē to ar eļļu.
6. Uz papīra liek cukini masu un izlīdzina. Liek cepeškrāsnī ~175 grādos un cep gatavu (~20-25 minūtes).
7. Saceptās gailenes ar sīpoliem, burkāniem sajauc ar sieru un atlikušajiem zaļumiem.
8. Gatavo “biskvītu” uzmanīgi apgāžot uz otra cepamā papīra tikpat uzmanīgi noņem apakšai papīru. Atdzesē un sagriež 4 vienādās daļās. (Vai nesagriež un uzklājot pildījumu, to sarullē.Skat attēlu)
8. Katrai kārtai liek virsū pildījumu, piespiež.
9. Liek torti cepeškrāsnī uz ~8-10 minūtēm, lai izkūst siers.
Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai (2550 gr) OB = 132,5 gr, OH = 214 gr, T = 71,1 gr, Kcal = 1827
Uzturvērtība 100 gr
OB = 5,1 gr
OH = 8,3 gr
T = 2,7 gr
Kcal = 72
Atbildēt