Cukini pilngraudu braunijs
Cukini saldajā? Tas noteikti daudziem nav jaunums, jo cukini ir vienkārši unikāls dārzenis. Viens braunijs jau ir manā recepšu sadaļā. Nu, būs arī cukini braunijs. Mitrs, gards un šokolādīgi salds- kādam jau tam jābūt.
Sastāvdaļas
2 olas
80 gr dateles (dateles izmērcē)
1 neliels cukini
30 gr kakao
Saldinātājs (mana izvēle no www.dietstore24.lv)
80 gr pilngraudu kviešu milti
1 tējkarote cepamais pulveris
Glazūra: 35 gr melnā šoko + 20 gr piens
Pagatavošana
Dateles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz minūtēm 15. Izmērcētās dateles sablendē ar olām, kakao un saldinātāju. Smalki sarīvē cukini un pievieno masai. (es vēl pāris reizes ar blenderi arī vēl ar visu cukini “žvikt-žvikt”, lai viendabīgāka mīkla). Pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Masu lej formā un liek cepeškrāsnī ~170 grādos un cep ~50-60 minūtes. Izslēdzu krāsni un atstāju cepeškrāsnī uz minūtēm 15, lai “nobriest”.
Uzturvērtība visai porcijai (bez glazūras) (753 gr) OB = 43 gr, OH = 182.4 gr, T = 21,3 gr, Kcal = 1150
Uzturvērtība 100 gr (bez glazūras) OB = 5,7 gr, OH = 24,2 gr, T = 2,8 gr, Kcal = 153
Uzturvērtība porcijai (ar glazūru) OB = 47 gr, OH = 193 gr, T = 33 gr, Kcal = 1320
Uzturvērtība 100 gr (ar glazūru) OB 5,8 gr, OH = 24,1 gr, T = 4,1 gr Kcal = 164

Labdien!
Jautājums par cukini… “neliels”- tas tāds stiepjams un diskutējams jēdziens:))
Cik gramos liels apmēram, jo tagad dārzā “neliels”cukini ir reti sastopamā parādība, bet ja nosaukumā Cukini braunijs, tas varētu būt ap 500g?
Neliels parasti ir ap 360-400 gr.
Izcili gards- mitrs un šokolādīgs! Noteikti iesaku
Paldies! :)))