Lavaša rulete ar biezpienu un persikiem
Bieži vien idejas gatavošanai man rodas ieraugot veikalā, vai tirgū kādu konkrētu produktu, kas iekrīt acīs. Šoreiz tie bija lieli, skaisti, dzeltensārti persiki. Un pats vienkāršākais un ātrākais veids garduma pagatavošanai ir izmantot lavašu.Viens, divi un 30 minūšu laikā, kārums gatavs.
Sastāvdaļas
1 pilngraudu vai klasiskais lavašs (izmantoju no Prima Food, kantaino, 120 gr)
400 gr vājpiena biezpiens
100 gr dabīgais jogurts
1 ola (var iztikt bez: es to izxmantoju tikai “smukumam”, lai nosmērētu lavaša virspusi ar olu dzeltenumu)
400 gr persiki
Saldinātājs
Vaniļa
Pagatavošana
Biezpienu sajauc ar olas baltumu ( dzeltenumu noliek pārsmērēšanai), jogurtu, vaniļu, saldinātāju. Persikus sagriež mazos gabaliņos. Uz lavaša smērē biezpiena masu, pāri liek persikus. Sarullē, pārsmērē ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar nedaudz brūno cukuru. Liek cepeškrāsnī uz ~15 minūtēm 175 grādos.
Uzturvērtība visai ruletei (1075 gr) OB = 108 gr, OH = 112 gr, T = 10,6 gr, Kcal = 1020
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 36 gr, OH = 37,1 gr, T = 3,5 gr, kcal = 340
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 27 gr, OH = 27,9 gr, T = 2,7 gr, Kcal = 255
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10 gr
OH = 10,4 gr
T = 1 gr
Kcal = 95

Atbildēt