Turpinu ar gailenēm.:)
Sastāvdaļas
1 kg ķirbis ( kg)
1 litrs ūdens
370 gr svaigas gailenes
1 kārbiņa kausētais siers Dzintars light 7,5% vai 1/2 no svaigā siera “Ricotta” (11%)
1 sīpols
Sāls, pipari, ķiploki 4-5daiviņas, garšvielas pēc izvēles
80 gr zaļumi: dilles, lociņi
Pagatavošana
Ķirbi nomizo, sagriež mazākos gabaliņos. Gailenes notīra un kopā ar ķirbjiem liek sautēties katlā, kurā ielej  1 litru ūdens. Sautē tos uz nelielas uguns. Izsautētos ķirbjus ar gailenēm sablendē, pievieno kausēto sieru, visu sablendē un uzvāra. Pievieno zaļumus.
Var sagrauzdēt klāt rudzu grauzdiņus.
Uzturvērtība visai porcijai (2711 gr) OB = 41,4 gr, OH = 66 gr, T = 18,4 gr, Kcal = 621
Uzturvērtība 100 gr
OB = 1,8 gr
OH = 2,9 gr
T = 0,7 gr
Kcal = 28

Print This Post Print This Post