Kuram gan negaršo gaileņu mērcīte?  Jā, un kamēr vien sēnes būs mežā  (vai manā saldētavā) tās vienmēr būs manā ēdienkartē. Gardi, sātīgi, veselīgi un protams, ļoti diētiski.
Sastāvdaļas ( 4 porcijām)
300 gr gailenes
1 liels sīpols (155 gr)
4-5 daiviņas ķiploks (15 gr)
1 kārbiņa (180 gr) krēmsiers “Latgale”( ar kūpinātu lasi)
350 gr ūdens
180 gr Piena spēks
30 gr dilles
30 gr zaļie lociņi
Pagatavošana
Sasmalcina sīpolu un ķiploku un apcep uz pannas, kura minimāli iesmērēta ar eļļu. Pievieno gailenes (lielākās sagriež mazākos gabaliņos). Pievieno ūdeni un sautē pannā zem vāka gatavas. Pievieno krēmsieru, Piena spēku, garšvielas, maisa, karsē, bet NEUZVĀRA. Pievieno sagrieztos zaļumus.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1217 gr) OB = 44,2 gr, OH = 33 gr, T = 28,4 gr, Kcal = 600
Uzturvērtība 100 gr
OB = 3,6 gr
OH = 2,6 gr
T = 2,3 gr
Kcal = 49
Pasniedzu ar griķu nūdelēm un svaigo kāpostu un biešu (vārītu) salātiņiem.
1 porcija
1/4 porcijas mērce +50 gr griķu nūdeles+150 gr biešu – kāpostu salātiņi: OB = 19 gr, OH = 50 gr, T = 7,4gr, Kcal = 350

Print This Post Print This Post