Lieliem soļiem tuvojas rudens un arvien vairāk gardumu parādās mūsu dārzos. Neatņemama sastāvdaļa mūsu pašu zilās, gardās plūmes.
Sastāvdaļas (20m cm diametrs)

Mīklai
1 ola
180 gr vājpiena biezpiens
40 gr sviests
70-80 gr rīsu milti (skatoties, cik slapjš biezpiens, lai var savelt bumbu, mīklavar nedaudz lipt)
1 tējk.cep.pulveris
Saldinātājs, vaniļa
Pildījums
1 kārta
400 gr zilās plūmes
30-35 gr ciete
2 kārta
200 gr vājpiena biezpiens
150 gr olu baltums
Vaniļa, saldinātājs
3 kārta
300 gr zilās plūmes (vai 150 gr plūmes+150  gr kazenes)
50 gr ūdens
10 gr želatīns
Pagatavošana
Sajauc visas mīklas sastāvdaļas un mīklu ieliek ledusskapī uz ~30-40. Pa to laiku sagriež plūmes gabaliņos un samaisa ar kukurūzas cieti. Ja plūmes skābas, pievieno saldinātāju pēc izvēles. Manas bija saldas, tādēļ es neliku klāt papildus saldinātāju.Vājpiena biezpienu sablendē ar olas baltumu saldinātāju, pievieno vaniļu. Tartes mīklu izņem no ledusskapja, liek formā un ar mitrām rokām veido formu ar  maliņām. Pilda ar plūmēm, kas sajauktas cieti. Tām pāri pārlej biezpiena – olu baltumu masu. Formu liek cepeškrāsnī  175 grādos un cep  ~30 min. Izņem un atdzesē. Pa to laiku sagriež plūmes un savāra tās biezenī- sablendē, atdzesē. Želatīnu uzbriedina nelielā ūdens daudzumā. Pēc tam to izšķīdina karsta ūdens peldē (vai ieliek uz 20 sek mikroviļņu krāsnī)  un pievieno plūmju masai, kuru uzlej uz biezpiena kārtas. Liek ledusskapī un sastindzina. Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ( ~1485 gr): OB = 112 gr, OH = 151,4 gr, T = 42 gr, Kcal = 1482
Uzturvērtība 1/6 daļai no porcijas OB = 18,7 gr, OH = 25,3 gr, T = 7 gr, Kcal = 247
Uzturvērtība 1/8 daļai no porcijas OB = 14 gr, OH = 19 gr, T = 5,2 gr, Kcal = 186
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,5 gr
OH = 10,1 gr
T = 2,7 gr
Kcal = 100

Print This Post Print This Post