Torte ar ābolu kanēļa krēmu
Rudens ābolu laiks. Tos var izmantot arī gardas tortes pagatavošanā.
Sastāvdaļas (20 cm diametrs)
3 olas
150 gr dateles
2 banāni (240 gr)
140 gr dabīgais jogurts
170 gr pilngraudu kviešu milti
Kanēlis
1 tējkarote soda
Ābolu krēmam starp ripām
3 lieli mūsu pašu gardie āboli ( 600 gr nomizoti un jau sagriezti)
100 gr ūdens
300 gr piens (2%)
80 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs, kanēlis
Krēms apkārt un pa virsu
2 x 300 gr beztauku biezpiena krēms Alma
120 gr melnā šokolāde (20 gr atstāju virsmas dekorēšanai)
Pēc vajadzības var pievienot saldinātāju
Papildus: stipra, salda kafija (var pievienot rumu, vai tā esencei garšai)- ar kuru piesūcina ripas.
Pagatavošana
1. Dateles aplej ar ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm.
2. Sablendē olas ar banāniem, jogurtu.
3. Datelēm nolej ūdeni un pievieno olu-jogurta-banānu masai un vēlreiz visu kārtīgi sablendē. Pievieno miltus un sodu.
4. Masu lej formā (es cepu 3 kārtās – 3 biskvītus katru atsevišķi) un cep ~25 minūtes 175-180 grādos.
Gatavo krēmu starp ripām
1. Nomizo ābolus, sagriež gabaliņos, pielej 100 gr ūdeni, pievieno kanēli, saldinātāju un liek sautēties.
2. Kad āboli mīksti, tos sablendē, pievieno pienu, kas sajaukts ar cieti un saldinātāju: maisot karsē, līdz masa sabiezē. Noliek malā atdzist.
Gatavo krēmu tortei apkārt un pa virsu
1. Almas beztauku biezpiena krēmu sajauc ar izkausētu šokolādi (pēc nepieciešamības pievieno saldinātāju).
2. Krēmu ieliek ledusskapī, lai nedaudz sastingst.
Gatavo torti
1. Ņem pirmo ripu, piesūcina ar kafiju un smērē pa virsu krēmu ripām smērē ābolu krēmu. Atkārto ar visām ripām.
2. Gar tortes malām un pa virsu smērē šokolādes krēmu.
3. Dekorē pēc sirds patikas: es izspiedu rozītes ar konditorejas uzgali ar to pašu krēmu, kuru apsmērēju torti.
Uzturvērtība visai porcijai ( 2664 gr gr) OB = 148 gr, OH =484 gr, T = 78,2 gr, Kcal = 3334
Uzturvērtība 100 gr
OB = 5,5 gr
OH = 18,1 gr
T = 2,9 gr
Kcal = 125
Atbildēt