Saka, ka baraviku laiks iet uz beigām. Tad steidzam tās vēl baudīt! Es pat nezinu, ko īsti, lai rakstu, kā vien: noteikti pagatavojiet gan šo gardumu!  Nereāli garda! Man pat nevajadzētu nekādas kūkas: ja varētu katru dienu šādu ēst!
Sastāvdaļas
(pannas diametrs 28 cm)
1 ola
1 neliels cukini (300 gr)
1 burkāns (100 gr)
100 gr olu baltums (vai 60 gr piens/kefīrs)
60 gr milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
Sāls, pipari, garšvielas, ķiplociņš
Pildījums
150 gr svaigas baravikas
1 neliels sīpols (60 gr)
100 gr siers 10 % (vai cits liess siers)
30 gr pētersīļi vai dilles
Pagatavošana
1. Vispirms sacep/sasautē sēnes ar sīpolu. Noliek malā, lai atdziest.
2. Sarīvē cukini, burkānu, pievieno olu, miltus, sāli, piparus, garšvielas, ķiplociņu, cepamo pulveri.
3. Pildījumam: sarīvē sieru, zaļumus, sajauc ar sēnēm, garšvielām.
4. Ar kausiņu liek mīklu pannā, kura minimāli iesmērēta ar eļļu, izlīdzina un cep ļoti zemā temperatūrā zem vāka ~ 12 min. Kad apakša apcepusies, uz pankūkas vienas puses liek  pildījumu. Pārloka pankūku uz pusēm, piespiež un ļauj vēl minūtes 3-5 pacepties zem vāka, līdz siers izkūst.
Uzturvērtība visai porcijai (998 gr) OB = 70 gr, OH = 77,8 gr, T = 20,5 gr, Kcal = 785
Uzturvērtība 1/2 porcijai OB = 35 gr, OH = 39 gr, T = 10,25 gr, Kcal = 393
Uzturvērtība 100 gr
OB = 6,9 gr
OH = 7,7 gr
T = 2 gr
Kcal = 78,6

Print This Post Print This Post