Ķirbja biezpiena kūka
Šogad ķirbji padevušies daudz un vareni. Tādēļ bez kometāriem – ir jācep:)
Sastāvdaļas (20 cm diametrs)
Biezpiena masai
600 gr vājpiena biezpiens
2 olas
140 g olu baltums
25 g milti (es liku kukurūzas, bet var likt jebkurus citus)
20 g kukurūzas ciete
Saldinātājs, vaniļa
1 tējkarote cepamais pulveris
Ķirbju masai
400 g ķirbis
2 olas
70 g milti
Saldinātājs pēc izvēles
1 tējk.kanēlis
1/2 tējkarote cepamais pulveris
Pēc vēlmes var pievienot vēl rozīnes vai dzērvenes…)
Pagatavošana
1. Ķirbi vai, nu izsautē, vai izcep cepeškrāsnī. Atdzesē. Pievieno olas, miltus, garšvielas, saldinātājus un sablendē.
2. Biezpienam pievieno olas, saldinātāju, vaniļu, miltus – visu sablendē viendabīgā masā.
3. Ņem formu un liek pamīšus vienu karoti biezpiena masas, otru ķirbja, tad pa virsu, kur bija biezpiena karote, liek ķirbja masu, tad atkal biezpiena, tad ķirbja – tā atkārto, kamēr abas masas ir cepamajā formā. Ar tievu kociņu var uzzīmēt zīmējumu.
4. Liek cepeškrāsnī ~170-175 grādos gatavu. (Es cepu 170 grādos 60 min.)
Uzturvērtība visai porcijai (1560 g) OB = 162, 1 gr, OH = 113 gr, = 29,1 gr, Kcal = 1452
Uzturvērtība 100 g
OB = 10,4 g
OH = 8 g
T = 1,8 g
Kcal = 95
Atbildēt