Sen nebija ēsta pica… Nu, tiiiik garda!
Sastāvdaļas 
(32 cm diametrā)
Pamatnei
1 neliels cukini (320 g)
2 olas
275 g vājpiena biezpiens (es izmantoju Jaunpils vājpiena biezpienu 275 g iepakojumā)
70 g  kefīrs
15 g ķiploki
70 gr milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
1/2 cepamais pulveris
Pa virsu
30 g adžika
50 g dabīgais jogurts
160 g šampinjoni
140 g vistas fileja (samalta vai sagriezta mazos gabaliņos, vai jebkura cita liesa gaļa, kā arī vai gaļas vietā var likt vairāk liesu sieru ~ 60 gr, vai kūpinātu vistas gaļu 100 gr)
1 paprika (141 g)
1 burkāns (146 g)
86 g puravs
150 g 10% siers
50 g zilais pelējuma siers (vai arī tas pats liesais siers, vai cits  labi kūstošs siers)
Garšvielas pēc paša izvēles (neaizmirstiet, ka sāli jau piebērāt pie cukini!)
Pagatavošana
1. Cukini sarīvē, uzber nedaudz sāli un noliek malā, lai atsulojas. Pēc min 15 nospiež lieko sulu.
2. Biezpienu sablendē ar olām.
3. Sarīvēto cukini pievieno olu – biezpiena masai. Pievieno garšvielas, ķiploku, miltus.
4. Sajaukto  masu klāj uz cepamās paplāts veidojot ~1 cm biezumā apaļu formu pamatnei (30-32 cm sanāk.) Liek cepeškrāsnī un cep ~40 minūtes 175 grādos.
5. Pa to laiku sagriež sēnes, papriku, puravu, sarīvē burkānus, apcep/izsautē pannā, kas nedaudz iesmērēta ar eļļu. Vēlāk nedaudz pievieno ūdeni. Noliek malā, lai atdziest. Ja nepieciešams nolej lieko šķidrumu.
6. Apcep/izsautē mazos gabaliņos sagrieztu vistas fileju. Pievieno dārzeņiem.
7. Sarīvē sieru  un pievieno atdzisušajiem dārzeņiem un vistas filejai. Pievieno garšvielas.
8. Sajauc jogurtu ar adžiku.
9. Izņem gandrīz gatavo  pamatni, pārsmērē ar adžikas-jogurta maisījumu un klāj pa virsu siera masu. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz ~15 minūtēm. Izņem pārkaisa zilo pelējuma sieru un liek atpakaļ krāsnī uz ~5-7 minūtēm, lai izkūst siers. Lai labi garšo! Ēdam picas un tievējam!
Uzturvērtība visai porcijai (1665 g) OB = 166 g, OH = 106 g, T = 48,9 g, Kcal = 1555
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 55,33, OH = 35,3 g, T = 16,3 g, Kcal = 518
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 41,5 g, OH = 26,5 g, T = 12,2 g, Kcal = 389
Uzturvērtība 100 g
OB = 9,9 g
OH = 6,3  g
T = 2,9 g
Kcal = 93