Izdomāju, ka sen nav ēsta pica un pusdienās varētu pagatavot gardu veselīgo picu. Domāts darīts. Ātri, garšīgi un veselīgi.
Sastāvdaļas
Pamatnei
2 maltas vistas filejas (600 gr)
100 gr  smalki sarīvēts neliels  burkāns
10 gr ķiploks
50 gr dabīgais jogurts
30 g adžika (es izmantoju Pūres)
Sāls, pipari garšvielas pēc izvēles
Pa virsu
1 neliels burkāns (100 gr)
1/2 paprika ( 70 gr)
1 neliels sīpols ( 100 gr)
125 gr svaigie šampinjoni
1 neliels marinēts gurķis (50 gr)
1 neliels tomāts (100 gr)
150 gr siers Spēkavīrs (vai cits liess siers)
Pagatavošana
Maltajai vistas filejai pievieno smalki sarīvētu burkānu, ķiploku, sāli, garšvielas, visu sajauc un liek uz cepamās plāts apļa formā (~ 32 cm ) un liek cepeškrāsnī apmēram uz 40 minūtēm 175 grādos. Pa to laiku sagriež sēnes un liek pannā apcepties (izsautēties). Sagriež papriku, sīpolu, sarīvē burkānu un pievieno visu sēnēm. Pievieno sāli, garšvielas.  Dārzeņus ar sēnēm sautē gatavus. (pa starpām pēc vajadzības pievieno ūdeni nedaudz). Noliek malā atdzesēties. Ja nepieciešams, dārzeņiem nolej lieko šķidrumu, kas palicis tiem sautējoties. Sarīvē sieru, sagriež marinēto gurķi un pievieno atdzisušajiem dārzeņiem. Sajauc jogurtu ar adžiku un uzsmērē uz picas “pamatnes”. Pa virsu liek dārzeņu – siera masu. Picu liek cepeškrāsnī Uz ~ 8-10 minūtēm, lai izkūst siers. Lai labi garšo!
Visas porcijas (1535 gr) uzturvērtība OB = 216,4 gr, OH = 45 gr, T = 33,5 gr, Kcal = 1290
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 72 gr, OH = 15 gr, T = 11,2 gr, Kcal = 430
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 54 gr, OH = 11,3 gr, T = 8,4 gr, Kcal = 323
Uzturvērtība 1/5
no porcijas OB = 43,2 gr, OH = 9 gr, T = 6,7 gr, Kcal = 257,8