Omlete ar garnelēm un sieru tortiljā
Omletes ar būt tik dažādas. Un tiiik garšīgas! Arī omlete tortiljā un ar garnelēm….
Sastāvdaļas
3 olas
35 g + 50 g siers 10% (vai cits liess siers)
50 g garneles (garneļu vietā var palielināt par 20 g sieru, vai 60 g tunci savā sulā (1/2 no tunča bundžiņas)
30 g zaļumi (dilles, pētersīļi, lociņi)
1 tortilja medium (~ 62 gr, 25 cm)
Pagatavošana (panna 28 cm)
1.Olas sakuļ, pievieno sarīvētu sieru (35 gr), garneles (vai citu OB avotu, vai vispār neko), zaļumus, sāli, garšvielas (pēc izvēles), izlej masu un cep omleti zemā temperatūrā.
2. Kad apakša nedaudz pacepusies, omletei pa virsu uzliek tortilju, piespiež omletei un uzmanīgi ar platu lāpstiņu (vai izmanto šķīvi) apgriež uz otru pusi.
3. Nedaudz pacep, uz vienas puses uzkaisa rīvētu sieru (50 gr), tortilju pārloka, noņem no uguns, uzliek vāku un ļauj sieram izkūst.
Labu apetīti brokastojot!
Uzturvērtība visai porcijai (393 gr) OB = 66,7 gr, OH = 32,3 gr, T = 26,6 gr, Kcal = 645
Uzturvērtība 1/2 porcijai OB = 33,4 gr, OH = 16,2 gr, T = 13,3 gr, Kcal = 323
Atbildēt