Pirmo Adventi nosvinējām ar gardu žāvētu augļu un riekstu keksu! Fantastisks! Un noteikti to var cept gan uz otro, gan trešo Adventi un protams, uz Ziemassvētkiem!
Sastāvdaļas (forma 20 x 10cm)
150  gr auzu pārslas
2 mazas olas
250 gr 0,5% kefīrs
10 gr dateļu sīrups (var arī nelikt, tāpat bija gana salds)
Rieksti, sēkliņas 
* 30 gr valrieksti
* 20 gr mandeles
* 15 gr saulespuķu sēkliņas
* 15 gr ķirbju sēkliņas
Žāvēti augļi
* 40 gr dateles
* 40 gr rozīnes
* 40 gr aprikozes
1 tējk.cepamais pulveris
Kanēlis ~ 5 gr.
Pagatavošana
1. Auzu pārslas aplej ar kefīru. Pievieno olu, cepamo pulveri.
2. Pievieno sasmalcinātus riekstus un žāvētos augļus. Atstāj uz minūtēm 20, lai pārslas piebriest.
3. Liek formā un  liek cepeškrāsnī uz  ~ 1h-1h 15 minūtes ~ 150-160 grādos (jāskatās, lai apbrūnē smuki un izcepas).
Ja forma seklāka, tad attiecīgi mazāk jācep, ja dziļāka, tad ilgāk.
Uzturvērtība visai porcijai (555 gr) OB = 52,7 gr, OH = 183,7 gr, T = 64,4 gr, Kcal = 1548
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 17,6 g, OH = 61,2 g, T = 21,35 g, Kcal = 516
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 13,18 g, OH = 45,9 g, T = 16,1 g, Kcal = 387
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 10,5 g, OH = 36,7 g, T = 12,9 g, Kcal = 310
Uzturvērtība 100 g
OB = 9,5 g
OH = 33,1 g
T = 11,6 g
Kcal = 279