Mūžu dzīvo, mūžu mācies. Arī es mācos! Un nemaz nekautrējos dalīties ar jauno, bezgala gardo kūciņu, kuru varētu pielīdzināt populārajai Zaher vīnes kūkai tikai, protams, veselīgajā variantā. Šīs kūkas cepšana prasīs nedaudz vairāk pacietības, nekā gatavojot citus manus gardumus, un jau kaut kādas iemaņas darbojoties virtuvē. Bet bija tā vērts!
!!! Kūkas pagatavošanai būs nepieciešams (fotoattēlus skaties recptes apakšā): silikona lāpstiņa, vēlamas un ideāli būtu 3 vienāda izmēra formas, lai var izcept vienlaicīgi visus biskvītus, jo citādi tie var izcepties atšķirīga biezuma. Un  vēl: ideālā variantā kūku forma ar maināmiem izmēriem.
Sastāvdaļas (20 cm formai)
3 biskvītiem
6 lielas olas (360 gr)
105 gr sviests (82,5 %)
105 gr saldinātājs eritritols (to var pasūtīt internetā: https://dietstore24.com/lv/veganiem/eritritols-dabigs-saldinatajs-900-g)
40 gr kakao
30 gr mandeļu milti (var izmantot samaltas mandeles)
~10 pilieni saldinātājs ( https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops) (saldumu regulējiet paši)
1 tējkarote kanēlis
Vaniļa
Sāls
Aprikozu džemam
200 gr žāvētas aprikozes (izvēlējos spilgti oranžās aprikozes-to krāsas dēļ)
600 gr ūdens
Šokolādes glazūrai
160 gr  15% skābais krējums
30 gr kakao
Kanēlis nedaudz
~ 10 pilieni saldinātājs ( https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops) (saldumu regulējiet paši)
Dekoram: 30 gr  bezcukura melnā šokolāde “RED”
Pagatavošana
1. Vispirms gatavo aprikozu džemu: sagriež aprikozes 3 daļās, liek katliņā, pielej ūdeni un vāra līdz tās mīkstas. Sablendē viendabīgā masā. Noliek atdzist. Džemam jābūt  pašķidram, ne pārāk biezam, lai tas spēj piesūcināt biskvītus. Ja nepietiek dabīgā salduma, var pievienot kādu no saldinātājiem.
2. Atdala olas dzeltenumu no olu baltuma.
3. Olu baltumu saputo ar 105 gr eritritolu stingrās putās. (eritritolu pievieno pakāpeniski). Noliek malā.
4. Olu dzeltenumiem pievieno  105 gr izkausētu, vēl siltu sviestu, piepilina saldinātāja esenci, mazu šķipsniņu sāli, kanēli, vaniļu. mandeļu miltus,  kakao. Visu sajauc.
5. Pievieno 1/3 daļu no sakultā olu baltuma un samaisa to kārtīgi ar kakao masu, – to pašķidrinot.
6. Pārējos olu baltumus pievieno 2-os piegājienos: un kas ir ĻOTI SVARĪGI: olu baltumu kakao masā IEMAISA ar  silikona lāpstiņu, ne pārāk ātri to maisot un TIKAI VIENĀ VIRZIENĀ  un NEIZCEĻOT LĀPSTIŅU NO MASAS (tādējādi, neielaižot masā gaisu-tad biskvīts cepot tā nesakritīsies).
7. Mīklu sadala pa 3 formiņām un liek cepties ~ 180 grādos ~ 15- 20 minūtes (uzmaniet, lai nepiedeg). Biskvīts nebūs ļoti pufīgs: ~ 1cm biezs.
Gatavo šokolādes glazūru
8. Krējumam pievieno kakao, saldinātāju liek uz uguns un maisot karsē, līdz tas uzmet pirmo burbuli. Noņem atdzesē.
9. Liek pirmo biskvītu, uz kura uzsmērē 1/2 no aprikozu džema. Liek pa virsu otru biskvītu uz uzklāj atlikušo džemu.
Šajā brīdī būtu labi, kūku “iepakot” veidnē (skatiet attēlu) , saspiest un ielikt uz 2-3h ledusskapī, lai džems “sadraudzējas” ar biskvītu un nedaudz sastingst. Bet, ja tādas veidnes, nav, var to arī nedarīt.
10. Pa virsu  un gar malām torti apsmērē ar  kakao-krējuma glazūru.
Izkausē šokolādi, lej to konditrejas maisiņā, kuram nogriež galiņu un dekorē ar uzrakstu, vai pēc savas patikas ar ogām, augļiem. Vislabāk garšoja 2 un 3 dienā!
Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ( 1660 gr) OB = 85,2 gr, OH = 145 gr, T = 186 gr, Kcal = 2542
Uzturvērtība 100 gr
OB = 5,1 gr
OH = 8,7 gr
T = 11,1 gr
Kcal = 153