Lēcu zupa ar šampinjoniem un kokosriekstu pienu
Garda, sildoša zupiņa.
Sastāvdaļas
2 litri ūdens
2 dārzeņu vai sēņu buljonu kubiciņi (var neizmantot)
160 gr lēcas sarkanās (vai kuskuss, vai rīsi)
250 gr šampinjoni
2 burkāni (180 gr)
1 sīpols (100 gr)
4 ķiploka daiviņas (14 gr)
1 paprika ( 160 gr)
1 selerijas sakne (415 gr)
1 čilli pipars
80 gr zaļumi (dilles, pētersīļi, zaļie lociņi)
400 ml kokosriekstu piens (18%)
Pagatavošana
Uzliek vārīties buljonu. Pa to laiku sagriež dārzeņus. Sīpolu un ķiploku sagriež un apcep tējkarotē eļļas. Ber dārzeņus (izņemot zaļumus), sēnes, sīpolu, čilli (kam nepatīk pārāk asi ēdieni, izņem sēkliņas), un apcepto ķiploku katlā un vāra gandrīz gatavus. 10 minūtes pirms beigām, pieber lēcas (ja izmanto rīsus, tad tos, pievieno jau pašā sākumā, pirms dārzeņiem, nedaudz pavāra) un pievieno kokosriekstu pienu.Pašās beigās pieber zaļumus.
Uzturvērtība visai porcijai ( 3759 gr) OB = 69,4 gr, OH = 159,3 gr, T = 82,2 gr, Kcal = 1672
Uzturvērtība 100 gr
OB = 2,2 gr
OH = 5,04gr
T = 2,5 gr
Kcal = 53
Atbildēt