Šī tortīte ir mans laikam jau  visgardākais kārums, ko esmu gatavojusi. Nav pārāk vienkārša pagatavošanā, un sastāvdaļas nav ikvienā lielveikalā nopērkamas, bet ir tiešām tā vērta, lai papūlētos. Ēdot neviens pat neiedomājās, ka tā ir “diētiskā”..:))
Nepieciešams būs arī cepamais riņķis (ar maināmu diametru, skat.attēlu apakšā. Pirkts Gemosā)
Sastāvdaļas (18 cm diametra formas)
3 biskvītiem (vajadzīgas/vēlamas 3 gab, 18 cm formas)
5 olas
80 gr eritritols  (https://dietstore24.com/lv/veganiem/eritritols-dabigs-saldinatajs-900-g)
40 gr vājpiena sausais piens  ( www.gemoss.lv/shop/lv/konditorejas-izejvielas/maisijumi-un-bazes-pulverveida/piena-pulveris-ar-tauku-saturu-1-500g-sosa-8414933030034)
30 gr auzu klijas  ( https://www.rimi.lv/e-veikals/lv/produkti/iepakota-partika/graudaugi-un-putraimi/citi-putraimi-un-graudu-maisijumi/auzu-klijas-myllyn-paras-600g/p/140199)
20 gr kviešu klijas
28 gr kakao
20 gr kukurūzas ciete
2 gr saldinātājs intensīvais  ( stēvija, vai https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops)
~80 gr piens (2,5 %)
70 gr medus
1/4 tējk. soda
Iebiezinātajam  pienam
150 gr sausais vājpiena pulveris
350 gr piens (2,5%)
Biezpiena krēmam ar iebiezināto pienu
530 gr biezpiena krēms “Baltais” (vai paciņu biezpiens, pēc iespējas viendabīgāks)
25 gr eritritols
5 gr intensīvais saldinātājs
Sīrups biskvīta mitrināšanai
100 gr vārīts ūdens
5 gr intensīvais saldinātājs
Dekorēšanai
“Rozītēm” 5 gr kakao ( to pievieno atliktajam biezpiena krēmam )
10 gr melnā šoko RED (bez cukura) – eglītes kontūrai
10 gr piens 2, 5%
Pagatavošana
Biskvītiem
1. Vispirms kafijas dzirnaviņās samaļ kviešu un auzu klijas – bet ne pārāk smalki.
2. Lielākā traukā iesver un sajauc visas sausās sastāvdaļas:  samaltās klijas, sauso pienu, kakao, kukurūzas cieti.
3. Olām atdala olu baltumus.
4. Olu dzeltenumiem pievieno sajauktās sausās sastāvdaļas ( klijas, sauso pienu, kakao, cieti, saldinātāju) un 2,5% pienu. Sajauc un atstāj uzbriest. (ja masa sabiezēs ļoti stipri, var pievienot nedaudz pienu)
5. Olu baltumus saputo. Sākumā bez eritritola, vēlāk,  pievieno eritritolu un sakuļ stingrās putās.
6. Mazā katliņā iesver medu un pievieno sodu.
7. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem (režīmā: konvekcija)
8. Olu dzeltenumu – kliju masai  uzmanīgo pievieno/iemaisa saputotos olu baltumus.
9. Medu ar sodu karsē uz ļoti mazas/lēnas liesmas. Tiklīdz masa uzvārās un sākas iedarbība: tā uzmet putu cepuri,  katliņu noņem, medu uzmanīgi pievieno mīklai, samaisa.
9.  Mīklu sadala pa 3 vienādām formām, kuras iepriekš iesmērē nedaudz ar eļļu. Liek cepeškrāsnī 180 grādus uzkarsētā krāsnī un cep ~ 15 minūtes.
Ja cepsiet vienā formā, vai 2-ās, tad cepšanas laiks būs ilgāks.
Iebiezinātā piena gatavošana
1. Zemā temperatūrā uz pannas apcep sauso pienu: to visu laiku maisa, līdz tas kļūst zeltainā krāsā. Ja tie saiet kunkulīšos – viss kārtībā, nesatraucieties.
2. Sacepto pienu smalki samaļ kafijas dzirnaviņās.
3. Traukā ar 2,5% pienu pievieno samalto sauso pienu un maisot vāra, līdz masa kļūst bieza (~ 2-7 minūtes). Bet, ja masa uzreiz paliek bieza (tas atkarīgs, no sausā piena ražotāja), tad pagaida tikai līdz pirmajam burbulim. Noņem un atdzesē. Masai jāsanāk biezai, ar karoti liekamai.
Biezpiena krēma ar iebiezināto pienu pagatavošana
1. Biezpienu sablendē ar 50 gr piena līdz viendabīgai masai .
2. Biezpiena masai pievieno pagatavoto “iebiezināto pienu”, saldinātāju un vēlreiz sablendē.
Sagatavo sīrupu: karstam ūdenim pievieno saldinātāju un izmaisa.
Gatavo torti
1. Atdzisušos 3 biskvītus uzmanīgi pārgriež uz pusēm: sanāk 6 ripas.
2. Pašu glītāko biskvīta pusi atstāj tortes virsējai kārtai.
3. Krēmu sadala 7 daļās. 5-as aizies biskvītos, 2-as aizies virsmai un sāniem. Katru biskvīta daļu piesūcina (es ar slotiņu) ar sīrupu un uzklāj biezpiena krēmu. Tas būs pašķidrs, varbūt tecēs pāri, bet tas nekas- viss kārtībā.
4. Uzliek pēdējo biskvītu, piesūcina ar sīrupu, bet krēmu neklāj virsū.
5. Torti “apģērbj” ar cepamo riņķi-savelkot ar to cieši torti-biskvītus (bez pārspīlējuma). Liek ledusskapī uz 3-4 h , vai pat labāk uz nakti. No atlikušā krēma atdala ~ 60-70 gr krēma un pievieno tējkaroti kakao (tas būs dekorēšanai-rozītēm gar tortes malu). Šo un pārējos krēma atlikumus liek trauciņā un arī liek ledusskapī: tas paliks biezs, smērējams.
6. No rīta noņem riņķi un apsmērē tortes sānus, virsmu.
7. Dekorē: ar kakao sajaukto biezpiena krēmu liek konditorejas maisiņā un izspiež rozītes gar tortes malu.
8. Šokolādi izkausē ar pienu: liek konditorejas maisiņā, un dekorē: uzzīmē eglīti.
Uzturvērtība visai tortei (1880 gr) OB = 132 gr. OH = 147 gr, T = 80 gr, Kcal = 2008
Uzturvērtība 100 gr 
OB = 10 gr
OH = 11,1 gr
T = 6 gr
Kcal = 152