Spēka rika
Garda, ar kraukšķīgu garoziņu un veselīgi garda pilngraudu auzu un sēklu maizīte. Tik vienkārši un ātri pagatavojama.
Sastāvdaļas (3 gab)
120 gr pilngraudu auzu pārslas
120 gr kefīrs 0,5% (var arī 2%)
1/3 tējk.soda
10 gr saulespuķu sēklas
10 gr ķirbju sēklas
10 gr linsēklas (veselas)
10 gr sezama sēklas
Sāls (es izmantoju garšaugu sāli)
Garšvielas pēc savas izvēles:
Es liku:
1 tējk.ķimenes,|
1/2 tējk. provansas garšaugi
1/2 tējk.kurkuma
1/2 tējk.koriandrs
1 tējk. sāls
Pagatavošana
1. Pilngraudu auzu pārslas sablendē ar rokas blenderi. Es pāris reizes ieslēdzu to: ar domu atstāt arī kādas veselas pārslas, nesamaļot miltos.
2. Kefīrā iemaisa 1/2 tējkaroti sodas un atstāj “iedarboties”. (es pirms tam kefīru nedaudz uzsildīju)
3. Sasver sēkliņas un iemaisa auzu “miltos”. Pievieno miltiem kefīru ar sodu, sāli , garšvielas. Visu sajauc, un noliek zem dvieļa 10 minūtes “atpūsties”
6. Mīklu sadala 3 vienādās daļās 9~ 96 gr katra) un ar mitrām rokām liek uz paplāts un formē mazas “apaļmaizītes”.
7. Liek cepeškrāsnī 175-80 grādos un cep ~ 30-40 minūtes. (jāskatās pec plīts)
8. Kad maizīte izcepusies – izņem to, ietin dvielī un atstāj līdz tās pilnīgai atdzišanai.
Uzturvērtība visai porcijai ( 290 gr gr) OB = 31 gr, OH = 78,6 gr, T = 24,7 gr, Kcal = 688
Vienas maizītes uzturvērtība būs: OB = 10,4 gr, OH = 26,3 gr, T = 8, 3 Kcal = 230
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,7 gr
OH = 27,1 gr
T = 8,5 gr
Kcal = 237

Atbildēt