Garda, ar kraukšķīgu garoziņu un veselīgi garda  pilngraudu auzu un sēklu maizīte. Tik vienkārši un ātri pagatavojama.
Sastāvdaļas (3 gab)
120 gr  pilngraudu auzu pārslas
120 gr kefīrs 0,5% (var arī 2%)
1/3  tējk.soda
10 gr saulespuķu sēklas
10 gr ķirbju sēklas
10 gr linsēklas (veselas)
10 gr sezama sēklas
Sāls (es izmantoju garšaugu sāli)
Garšvielas pēc savas izvēles:
Es liku:
1 tējk.ķimenes,|
1/2 tējk. provansas garšaugi
1/2 tējk.kurkuma
1/2 tējk.koriandrs
1 tējk. sāls
Pagatavošana
1. Pilngraudu auzu pārslas sablendē ar rokas blenderi. Es pāris reizes ieslēdzu to: ar domu atstāt arī kādas veselas pārslas, nesamaļot miltos.
2. Kefīrā iemaisa 1/2 tējkaroti sodas un atstāj “iedarboties”. (es pirms tam kefīru nedaudz uzsildīju)
3. Sasver sēkliņas un iemaisa auzu “miltos”. Pievieno miltiem kefīru ar sodu, sāli , garšvielas. Visu sajauc, un noliek zem dvieļa 10 minūtes “atpūsties”
6. Mīklu sadala 3 vienādās daļās 9~ 96 gr katra) un ar mitrām rokām liek uz paplāts un formē  mazas “apaļmaizītes”.
7. Liek cepeškrāsnī 175-80 grādos un cep ~ 30-40 minūtes. (jāskatās pec plīts)
8. Kad maizīte izcepusies – izņem to, ietin dvielī un atstāj līdz tās pilnīgai atdzišanai.
Uzturvērtība visai porcijai  ( 290 gr gr) OB = 31 gr, OH = 78,6 gr, T = 24,7 gr, Kcal = 688
Vienas maizītes uzturvērtība būs: OB = 10,4 gr, OH = 26,3 gr, T = 8, 3 Kcal = 230
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,7 gr
OH = 27,1 gr
T = 8,5 gr
Kcal = 237

 

Print This Post Print This Post