Iedvesmojoties no savas iepriekšējās sāļās tartes pagatavoju vēl vienu: šoreiz ar dārzeņiem un sēnēm. Arī šī ir vienkārši lieliska!
Sastāvdaļas (20 cm diametrs formai)
Mīklai
1 ola
30 gr Pūres adžika (vai tomātu pasta)
150 gr vājpiena biezpiens
30 gr sviests ( vai eļļa)
100 gr pilngraudu kviešu milti
Sāls, garšvielas pēc saviem ieskatiem
Pildījums
100 gr šampinjoni
100 gr paprika
100 gr brokolis
30 gr puravs
10 gr ķiploks
Pārliešanai
3 olas
100 gr olu baltums
100 gr dabīgais jogurts
80 gr siers  liesais (man mix no Tējas un 10% siera)
20 gr zilais pelējuma siers Dorblu (vai cits treknāks, ar izteiktu garšu siers, vai arī izmanto tikai vienu pašu- lieso sieru)
Provansas garšaugi
Garšaugu sāls
Pagatavošana
Gatavo mīklu: sablendē olu ar biezpienu vienadabīgā masā. Pievieno izkausētu sviestu, adžiku, garšvielas, miltus un samīca mīklu. Ieliek uz 20-30 minūtēm ledusskapī.
Gatavo pildījumu: sagriež dārzeņus, sēnes un uz karstas pannas nedaudz tos apcep (lai iztvaiko ūdens). Atdzesē.
Pārliešanai: sablendē olas ar olu baltumu, jogurtu. Pievieno sarīvētos sierus, sasmalcinātas dilles, garšaugus, var pavisam nedaudz sāli (atcerieties, ka sieriem arī ir sāls).
Izņem mīklu no ledusskapja. Mīklu liek formā, veido maliņas. (es tam parasti izmantoju gumijas cimdus, kurus nedaudz samitrināju.) Liek vidū pildījumu un pārlej ar olu-siera – jogurta maisījumu.
Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep ~ 45 minūtes.
Man nedaudz palika pāri mīkla,  to liku divās mazajās silikona formiņās un pēc tam iepildīju siera salātus (ola+siers+burkāns+ķiploks+jogurts)
Uzturvērtība visai porcijai (1170 g) OB = 130,2 gr, OH = 84,79 gr, T = 68,5 gr, Kcal = 1546
Uzturvērtība 100 gr
OB = 13,3 gr
OH = 8,6 gr
T = 7 gr
Kcal = 158

Print This Post Print This Post