Braunija kūka
Aromātiska, maiga un šokolādīga kūka ļoti piedien brīvdienām!
Sastāvdaļas (20 cm diametrs)
350 gr ķirbja biezenis
4 olas
150 gr bezcukura šokolāde RED
40 gr kakao
60 gr eritritols
Intensīvāks saldinātājs (es izmantoju šo: https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops )
40 gr kokosriekstu skaidiņas
40 gr stipra kafija
Mandeļu esence
Dekorēšanai: 25 gr melnā bezcukura šokolāde+piens, avenes
Pagatavošana
1. Iepriekš pagatavo ķirbju biezeni. Nomizo, sagriež gabaliņos un liek cepeškrāsnī, trauku pārklājot ar folliju. Cep~ 45 minūres 180 grādos. Atdzesē.
2. Liek karsta ūdens peldē un izkausē šokolādi.
3. Kokosriekstu skaidiņas samaļ pulverī.
4. Liek blenderī visas sastāvdaļas un sablendē viendabīgā masā.
5. Liek formā. Ja nav silikona forma, tad ieklāj cepamo papīru, vai iesmērē formu ar eļļu, cep 180 grādos ~ 40-50 min.
6. Pārbauda: iespraužot kociņu pa vidu. Ja tas ir sauss: kūka gatava.
Uzturvērtība visai porcijai (900 gr) OB = 56,1 GR, OH = 76,7 gr T = 98 gr , Kcal = 1300
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8 gr
OH = 9,5 gr
T = 12,2 gr
Kcal = 163
Atbildēt