Torte “Ķiršu kaprīze_2”
Mana mīļā kūka “Kaprīze” sev mīļajai uz dzimšanas dienu. Gan nedaudz atajuninātā versijā (iepriekšējā šeit: https://www.edunsporto.lv/?p=13020) . Ēdīs visi, pat tie, kas nav uz diētas.
Sastāvdaļas (forma 20 cm)
2 ripām
3 nelielas olas (150 gr)
1 mazi banāni (200 gr)
120 gr dateles
75 gr dabīgais jogurts
90 gr pilngraudu kviešu milti (var uz pusēm ar klijām)
15 gr kakao
1 tējkarote soda
Krēmam
350 gr vājpiena biezpiens (no paciņām labāk – viendabīgāks, krēmam labāks)
250 gr svaigais siers Ricotta (11%)
Saldinātājs, vanilīns
5 gr želatīns+30 gr ūdens
Ogu krēmam
500 gr saldētie ķirši
30 gr kukurūzas ciete
60 gr ūdens
5 gr želatīns + 30 gr ūdens
Pagatavošana
Biskvītu pagatavošana
1.Dateles aplej ar vārošu ūdeni un atstāj izmirkt.
2.Olām atdala olu baltumus.
3.Olu dzeltenumus sakuļ ar banānu, kakao, jogurtu.
4. Pievieno izmirkušās dateles un visu vēlreiz ļoti kārtīgi sablendē.
5. Pievieno miltus ar cepamo pulveri. Visu sajauc.
6. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un uzmanīgi iemaisa mīklā.
7. Mīklas lej 2 vienādās formās, izlīdzina un cep ~25 minūtes 180 grādos. Ja nav 2 formas, tad cep vienā formā 2 reizes. Biskvītu izņem, atdzesē.
8. Ķiršus liek katliņā, pievieno pēc vajadzības saldinātāju un maisot vāra, līdz sāk atdalīties sula. Pavāra, lai ķirši mazliet izšķīst.
9. Pievieno 60 gramos ūdens iemaisītu cieti (30 gr), maisot karsē, līdz masa sāk biezēt. Noņem no uguns un noliek atdzist.
Biezpiena Krēmam
10. Vājpiena biezpienu sablendē ar svaigo sieru, saldinātāju, vanilīnu.
11. Divos atsevišķos trauciņos aplej 5 gr un 5 gr želatīnu ar aukstu ūdeni.
12. Kad želatīns uzbriedis to izšķīdina vai nu karsta ūdens peldē, vai mikroviļņu krāsnī ( 10 sek).
13. Vienu trauciņu pievieno biezpiena krēmam, otru ķiršu masai.
14. Biskvītu liek uz pamatnes: tam apkārt konditorejas gredzenu un savelk biskvīta diametram atbilstoši.
15. Pusi no biezpiena krēma smērē uz ripas, pa virsu liek pusi no ķiršu masas. Virsū otru ripu, otru daļu biezpiena krēmu un otru daļu ķiršu masas.
16. Liek torti ledusskapī sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai (1800 gr) OB = 144 gr, OH = 306 gr, T = 36 gr, Kcal = 2268
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8 gr
OH = 17 gr
T = 2 gr
Kcal = 126
Atbildēt