Suši laiks! Ik gadu uz dzimšanas dienu atļāvu sevi lutināt ar suši. Šogad izlēmu pagatavot suši torti “‘ēd un sporto” stilā. Respektīvi veselīgo variāciju  par suši.
Sastāvdaļas (diametrs 20 cm)
1 glāze (250 gr )suši rīsi
2 gāzes (500 gr) ūdens
250 gr mazsālīts lasis
2 gatavi avokado (200 gr)
4 gurķi (365 gr)
4 nori lapas
40 gr rīsu etiķis
Saldinātājs (vai cukurs)
~ 300-390 gr avokado “majonēze”  no  https://www.edunsporto.lv/?p=13936 ( liek tik daudz, cik vēlas)
Pagatavošana
1. Rīsus vairākkārt noskalo aukstā ūdenī, kamēr ūdens ir tīrs un dzidrs. Liek katliņā, pielej ūdeni un nelielā temperatūrā liek vārīties. Kad ūdens iztvaikojis, noņem no plīts un atstāj tos, lai atdziest.
2. Etiķim pievieno saldinātāju, izmaisa un pievieno rīsiem.
3. Smalki sagriež nori lapas, pievieno rīsiem, samaisa.
4. Sagriež mazos kubiciņos gurķi, avokado, lasi.
5. Pagatavo “majonēzi” pēc receptes.
6. Traukā ar noņemamām malām (es izmantoju konditorejas savelkamo gredzenu) kārtām liek rīsus-majonēzi-gurķus-majonēzi-rīsus-avokado-majonēzi-lasi.
7. Dekorē pēc patikas.
Uzturvērtība visai porcijai (1995 gr) OB = 94 gr, OH = 239 gr, T = 102 gr, Kcal = 2240
Uzturvērtība 100 gr
OB =4,6 gr
OH = 11,9 gr
T = 5 gr
Kcal = 112

Print This Post Print This Post