Biezzupa ar sēnēm un turku zirņiem
Esmu jau pieradusi, ka katru nedēļu vāru kādu no zupām. Šoreiz gardā un sātīgā dārzeņu – sēņu biezzupa ar turku zirņiem. Lieliska sāta sajūta uzņemot pavisam niecīgu kaloriju daudzumu.
Sastāvdaļas
1,2 litri ūdens
1 ziedkāposts (813 gr)
3 burkāni (300 gr) vai kālis
1 sīpols ( 70 gr)
3 ķiploka daiviņas (15 gr)
250 gr sēnes (šampinjoni)
170 gr krēmsiers “Latgale” (12%) vai cits liess siers , piemēram, Dzintars light 7,5%)
1 bundžiņa konservēti turku zirņi
50 gr zaļumi
Sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Sagriež dārzeņus, sēnes, liek katlā ar ūdeni un vāra mīkstus. Sablendē. Pievieno krēmsieru, nolietus turku zirņus, maisot uzvāra, pieveono zaļumus.
Uzturvērtība visai porcijai (3341 gr) OB = 70 gr, OH = 103 gr, T = 31 gr, Kcal = 890
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 23,3 gr, OH = 34,3 gr, T =10 gr, Kcal = 297
Uzturvērtība 100 gr
OB = 2,4 gr
OH = 4,7 gr
T = 1 gr
Kcal = 33
Atbildēt