Tā mājsēde! Nu, ko, lai dara? Jācep jauna kūka, jo tuvojas taču Sirsniņdiena!
Sastāvdaļas
Baltajam biskvītam
2 olas
50 gr piens (vai kefīrs)
25 gr auzu klijas
35 gr auzu pārslas (es izmantoju Smalko musli “Tumšo ogu —tādēļ biskvīts nedaudz “zils”)
1 tējkarote cepamais pulveris
50 gr eritritols
Brūnajam biskītam
2 olas
50 gr piens (vai kefīrs)
25 gr auzu klijas
25 gr auzu pārslas (es izmantoju Smalko musli “Tumšo ogu —tādēļ biskvīts nedaudz “zils”)
10 gr kakao
50 gr eritritols
1 tējkarote cepamais pulveris
Iebiezinātajam pienam
100 gr sausais vājpiena pulveris (no www.gemoss.lv)
200 gr piens
Biezpiena krēmam
300 gr beztauku biezpiena krēms Alma
200 gr krēmsiers Philadelphia Light 11%  (vai gatavojam to paši: sasaldē 1 litru kefīru, pēc tam liek marlē un notecina-vismaz 10 h)
100 gr žāvētas plūmes
40 gr valrieksti
Saldinātājs pēc izvēles
Kafijas želejai pa virsu
80 gr espresso kafija
100 gr dabīgais jogurts
Saldinātājs
5 gr želatīns + 30 gr ūdens
Biskvītu piesūcināšanai ~ 80 gr stipra, salda kafija
Dekorēšanai
120 gr ogas
40 gr melnā bezcukura šokolāde RED
40 gr piens 2%
Pagatavošana
Gatavo biskvītus
1. 2 olām atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
2. Auzu klijas  un auzu pārslas samaļ smalkā pulverī (kafijas dzirnaviņās).
3.  Olu dzeltenumiem pievieno pienu, samaltas auzu klijas un auzu pārslas, cepamo pulveri. Visu sajauc.
4. Saputo olu baltumus putās. Pievieno eritritolu un saputo stingrās putās.
5. Olu baltumus uzmanīgi iemaisa masā. Mīklu lej formā, kuru pirms tam iesmērē nedaudz ar taukvielu), liek cepeškrāsnī un cep 170 grādos 30 minūtes.
6. To pašu izdara cepot otru biskvītu: pievienojot papildus kakao un par 10 gr samazinot auzu pārslas. Biksvītus atdzesē un pārgiež uz pusēm.
7. Žāvētas plūmes aplej ar karstu ūdeni, lai izmirkst.
Gatavo “iebiezināto pienu”
1. Sauso pienu ber uz pannas un apcep līdz zeltaini brūnai krāsai. Tie saiet kunkulīšos: tas nekas, tā būs pareizi. Atdzesē un samaļ kafijas dzirnaviņās pulverī.
2. Katliņā lej pienu, pievieno samalto sauso pienu un nepārstājot maisīt, vāra, kamēr masa paliek bieza. (~ 10-15 min). Atdzesē.
Gatavo “biezpiena krēmu”
1. Beztauku biezpienu sajauc ar Ricottu, pievieno saldinātāju, vaniļu.
2. Nolej plūmes un sagriež mazos gabaliņos. Sasmalcina riekstus.
Sajauc “iebiezināto pienu” ar biezpiena krēmu, plūmēm, riekstiem. Ja nepieciešams: pievieno saldinātāju vai kādu esenci aromātam.
Pagatavo tasīti ar stipru, saldu espresso.
Gatavo torti
1.Liek konditorejas gredzenā 1/2 no tumšā biskvīta, ar konitorejas slotiņu piesūcina to kārtīgi ar kafiju, klāj pa virsu 1/4 no krēma.
2. Liek pa virsu 1/2 no gaišā biskvīta, piesūcina ar kafiju un klāj pa virsu otru cturtdaļu no krēma.
3. Atkārto to visu ar abām atlikušajām biskvīta ripām – noslēdzot ar krēmu.
Tā kā mana forma bija jau pilna ar biskvītiem un krēmiem – es pieliku apkārt acetātplāsni, (pasūtīju to jau laikus no Alia-express, bet to var pagatavot arī pats no mājās  pieejamiem materiāliem),  lai “paaugstinātu” torti,  un, lai kafijas želeja nepārlītu pāri. Kā arī var iztikt bez kafijas želejas un dekorēt pēc savas sirds patikas.
Gatavo kafijas želeju
1. Aplej 5 gr želatīna ar 30 gr ūdens-uzbriedina
2. Pagatavo kafiju. Atdzesē un pievieno jogurtu, saldinātāju.
3. Kafijai pievieno ūdens peldē (vai mikroviļņu krāsnī 20 sek) izšķīdinātu želatīnu. Pagaida, lai tā nedaudz sāk biezēt un pārlej pāri tortei.
Torti liek ledusskapī. No rīta izņem un dekorē.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1700 gr) OB = 126,3 gr, OH = 211,6 gr, T = 97,8 gr, Kcal  = 2320
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,4 gr
OH = 12,4 gr
T = 5,8 gr
Kcal = 136,5

Print This Post Print This Post