Cik labi, ka cukini var nopirkt visu cauru gadu. Viens divi un garda pica brokastīm gatava! 
Sastāvdaļas

1 mazs mazītiņš cukini (220 gr)
2 olas
3 ķiploka daiviņas
70 gr milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
50 gr liess siers ( es izmantoju SN 10% )
10 cherry tomātiņi (90 gr)
20 gr zaļie lociņi
130 gr tuncis savā sulā
30 gr adžika
Garšvielas pēc  vēlmes
Pagatavošana 
1. Sarīvē cukini, uzkaisa sāli, lai tas atsulojas.
2 . Nospiež cukini šķidrumu, pievieno olas, ķiploku, miltus, garšvielas, samaisa. Ar sāli uzmanīgi! To jau piebērāt pie cukini, pēc tā sarīvēšanas.
3. Pannu iesmērē ar eļļu, liek masu pannā, izlīdzina un cep ļooooti zemā t zem vāka no vienas puses ~ 15 min.
4. Sarīvē sieru, sagriež zaļos lociņus, saspaida ar dakšīņu tunci, pārgiež uz pusēm cherry tomātiņu.
5. Picas pamatni pēc ~ 15 minūtēm ar šķīvja palīdzību apgriež otrādi,  un apārsmērē ar adžiku . Pa virsu liek tunci,  tomātiņus un pārkaisa sarīvēto sieru. Uzliek vāku un cep vēl ~ 10 minūtes, līdz apcepas pamatne no apakšas  un siers izkūst.
To visu, protams, var cept arī cepeškrāsnī.
Uzturvērtība visai porcijai  ( 740 gr) OB = 76,3 gr, OH = 70 gr, T = 21,7 gr, Kcal = 814
Uzturvērtība 1/2 no porcijas  OB = 38,2 gr, OH = 34,7 gr, T = 10,9 gr, Kcal = 407
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 25,4 gr, OH = 23,1 gr, T = 7,2 gr, Kcal = 270

Print This Post Print This Post