Sveiciens visiem mīlētājiem!
Sastāvdaļas
3 biskvītiem
240 gr svaigi sarīvēti burkāni (uz vidējas rīves)
100 gr dateles
100 gr aprikozes
6 olas
50 gr rīsu milti
50 gr kukurūzas milti
10 gr cepamais pulveris
Kanēlis
50 gr eritritols
Krēmam
600 gr krēmsiers Philadelphia light (11%)
300 gr kulinārijas biezpiens “Baltais”
150 gr paciņu vājpiena biezpiens
Vaniļa
Saldinātājs (izmantoju no www.trufit.lv)
~150-200 gr  ābolu biezenis (Hipp) – biskvītu piesūcināšanai
Pagatavošana
1. Olas atdala no olu baltumiem.
2. Dateles un aprikozes aplej ar karstu ūdeni un atstāj izmirkt. Pēc tam sagriež mazākos gabaliņos.
3. Burkānus sarīvē.
4. Olu dzeltenumiem pievieno izmērcētos, sagrieztos žāvētos augļus un sablendē viendabīgā masā.
5.  Pievieno sarīvētus burkānus un samaisa.
6. Pievieno miltus, kuriem pievienots cepamais pulveris.
7. Olu baltumus saputo  putās, pievieno eritritolu un saputo stingrās putās. Pievieno olu baltumu masu mīklai: uzmanīgi iecilā to: maisa vienā virzienā un neizceļot karoti no masas (lai netiek gaiss).
8. Mīklu sadala 3 vienādās daļās (man sanāca pa 300 gr).
9. Liek cepeškrāsnī un cep 175 grādos 30 minūtes (bet skatieties,lai nepiedeg, plītis atšķiras)
10 Biskvītus atdzesē.
Gatavo krēmu: krēmsieru Philadelphia sajauc ar biezpienu, biezpiena krēmu Alma, pievieno saldinātāju un vaniļu.
11. Atdzesētos biskvītus pārsmērē ar ābolu biezeni, lai sasūcas.
12. Gatavo torti: liek ripu konditorejas gredzenā un smērē krēmu starp ripām. Saspiež  gredzenus. Liek ledusskapī uz pāris  stundām.
13. Izņem, smērē atlikušo krēmu arī gar sāniem.
14. Dekorē pēc patikas. Man bija izkausēta 30 gr RED šokolāde bez cukura ar 30 gr 2%pienu, avenes (40 gr) un bezē cepumiņi (10 gab x 1 gr)
Gar malām sagrauzdēta un samalta Ķelmēnu rupjmaize.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1598 gr) OB = 162,6 gr, OH = 296,3 gr, T = 106,5 gr, Kcal = 2833
Uzturvērtība 100 gr (ar visām dekorācijām)
OB = 8,1 Gr
OH = 17,7 gr
T = 6,8 gr
Kcal = 167

Print This Post Print This Post