Šodien, kā jau svētku dienā, lutinu sevi  un savu mīļo ar gardu un protams, arī veselīgu maltīti.Un kā vienmēr vienkārši un ātri.
Sastāvdaļas ( 3 porcijām)
2 nelielas vistas filejas (370 gr)
200 gr brokolis
100 gr zaļie zirnīši
90 gr pilngraudu kuskuss
200 gr karsts ūdens
1 sīpols (90 gr)
20 gr adžika
15 gr sinepes
5 gr eļļa
Garšaugu sāls, čilli, karrijs
Pagatavošana
1.Vistas fileju iepriekšējā dienā iemarinē adžikā un sinepēs.
2. Sadala rozetēs brokoli un liek to kopā ar zirnīšiem tvaicēt. Ja nav tvaicējamais katls, var pannā, nelielā ūdens daudzumā zem vāka iztvaicēt.
3. Sīpolu sagriež smalkāk,  vistas fileju sagriež strēmelītēs un liek  tos stipri sakarsētā pannā cepties. Pievieno kurkumu, čilli (man patīk pikantāki ēdieni, tādēļ ar garšvielām “spēlējieties” paši)
4. Kuskusu aplej ar verdošu ūdeni, uzliek šķīvīti un atstāj uzbriest.
5.Kad vistas fileja gatava, pievieno brokoļus ar zirnīšiem, kuskusu- visu samaisa. Un bauda gardu maltīti!
Uzturvērtība visai porcijai (1110 gr) OB = 114 gr, OH = 96,5 gr, T = 19 gr, Kcal = 1008
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 57 gr, OH = 48,3 gr, T = 9,6 gr, Kcal = 504
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 38 gr. OH = 32,2, T = 6,4 gr, Kcal = 336

Print This Post Print This Post