Prosas un vistas “burgeri”
Bieži vien sanāk sastapties ar situāciju, ka nav laika paēst, vai darba ēstuvēs nav garšīgi, veselīgi, utt. Ērtāk, lētāk un veselīgāk, ja vari pagatavot un sagatavot ēdamo sev līdzi: tādu, kas nejūk, neizsmērējas un nav vajadzīga ne karote, ne dakšiņa.
Man liekas ļoti ērts risinājums: gaļas (manā gadījumā vista, bet var likt jebkuru gaļu, vai zivtiņu) un prosas ” burgerīši” . Ideāli noder arī tad, ja esi “uz diētas”.
Sastāvdaļas:
630 gr vistas fileja
1 vesela ola
5 olu baltumi
250 gr brokolis
80 gr paprika
20 gr ķiploks
50 gr prosa, zaļumi, garšvielas, pārkaisīšanai un “labajiem taukiem” – sezama sēkliņas…
Pagatavošana: prosu izvāra, atdzesē, vistas fileju, dārzeņus sasmalcina, pievieno olas, olas baltumus, zaļumus, garšvielas.Veido palielus “burgerīšus”, pārkaisa ar sezama sēkliņām (vai citām) liek uz plāts uz cepamā papīra un cep ~ 175 grādos gatavus.
Uzturvērtība 100gr
OB = 13gr
OH = 4,2gr
T = 1,8gr
Kcal = 89
Kā Jūs smalcināt šai receptei vistas fileju – ar nazīti sakapā vai blenderī un kāds ir aptuvenais cepšanas laiks? Man ļoti patīk šeit atrodamās receptes, bet dažkārt pietrūkst norādes par cepšanas ilgumu, manuprāt, tas ir svarīgi, jo ir gadījies, ka pārcepu kādu ēdienu un tam paliek tāds sauss. paldies jau iepriekš.
Vistas fileju agrāk, pirms iegādājos elektrisko gaļas mašīnu, smalcināju virtuves kombainā.Tagad samaļu. Diemžēl, es nekad neskatos pulkstenī, kad gatavoju – skatos, kad ir gatavs, sacepums – stingrs, vai kotletes, keksiņi apbrūnējuši. Nekad neko necepu lielākā temperatūrā kā 175-180 grādi. Un patiesībā tas viss ir ļoti individuāli jāskatās: es tomēr nezinu,kādās formās un cepešpannās cepiet jūs.Jo dziļāka panna vai forma, jo cepums ilgāks un mazākā temperatūrā, lai masa izcepas cauri, jo panna mazāka un lēzenāka, jo temperatūru var likt lielāku un cept īsāku laiku.Es to visu daru pēc intuīcijas – jo tas viss lielākoties ir pirmo reizi gatavots:)
Rīt ēdīšu šo gardumu
ja lietojat lielveikalā pirktu gaļu – vismaz 2 reizes jānovāra un ūdens jānolej…
Es nelietoju lielveikalā pirktu gaļu.
Labdien!
Vai tiešām ar lielveikalā pirkto fileju ir tik traki, ka 2 reizes jānovāra?
Nē, nē nav tik traki. Bet iesākumā tā darīju. Jau sen lieku klāt neapvārītu. Jāpalabo recepte.