Cepumi ar ingveru un kanēli (bez piena, olām, glutēna)
Turpinot tēmu par bezolu un bezglutēna ēdieniem. Kraukšķīgi, saldi cepumiņi pie tējas/ kafijas!
Sastāvdaļas
100 gr rīsu milti
20 gr sviests (vai vegānu gadījumā kokosriekstu eļļa)
70 gr medus
2 gr ceļteku sēnalu pulveris ( psilliums, nopērkams aptiekās/ BIO veikaliņos)
1 tējkarote soda
1 tējkarote kanēlis
1 tējkarote ingvers
1/2 tējk. muskatrieksts
Vai arī pievieno ~ 2 tējk. piparkūku garšvielu
Pagatavošana
Sviestu medu liek katliņā, izkausē. Sajauc sausās sastāvdaļas. Sviestam un medum pievieno sodu. Masa sāk “putoties”, maisa, līdz tā sāk iegūt zeltainu nokrāsu. Pieber sausās sastāvdaļas. Samaisa mīklu, noliek malā nedaudz atdzist. Mīklu uz cepamā silikona paklājina vai papīra izrullē plāni, plāni (1 -2 mm) izspiež cepumiņus vai sagriež ar rullīti (kā es) un ar plāna naža palīdzību liek uz plāts. Liek cepamo plāti uzkarsētā cepeškrāsnī (180 grādos) un cep ~ 10 minūtes. Uzmaniet, lai nepiedeg!
Uzturvērtība visai porcijai OB = 7,9 gr, OH = 142 gr, T = 16,7 gr, Kcal = 749,4
Uzturvērtība 100 gr
OB = 4,3 gr
OH = 78,8 gr
T = 9,2 gr
Kcal = 416
Atbildēt