Beidzot gaisā jūtamas pavasara vēsmas!  Jācep atkal jauna kūka, jo jau pēc pāris dienām vieni no skaistākajiem svētkiem – Starptautiskā sieviešu diena! Un šajā dienā sevi lutinām gardi un no sirds!
Sastāvdaļas (18 cm diametrs)
Biskītiem (cep  2x)
2 olas
60 gr kefīrs (es izmantoju 0,5%)
50 gr pilngraudu kviešu milti
15 gr kakao
50 gr eritritols (www.dietstore24.lv)
1 strīķēta tējk. soda
Iebiezinātajam pienam
100 gr sausais vājpiena pulveris (www.gemoss.lv)
200 gr piens 2%
Aprikozu džemam
100 gr žāvētas aprikozes
350 gr ūdens
Biezpiena krēmam
300 gr beztauku biezpiena krēms Alma
200 gr kulinārijas biezpiens “Baltais”
120 gr žāvētas aprikozes (brūnās, mīkstās)
Mandeļu esence
Saldinātājs pēc izvēles
Biskvītu piesūcināšanai ~ 50 gr stipra, salda kafija
Dekorēšanai
35 gr ogas (lielogu mellenes)
50 gr melnā bezcukura šokolāde RED
60 gr piens 2%
Pagatavošana
Gatavo biskvītus
1. Olām  pievieno kefīru,  kakao, p/g kviešu miltus, sodu, eritritolu, kādu intensīvo saldinātāju (jāskatās, cik saldu gribas). Visu sajauc.
2. Mīklu lej formā, kuru pirms tam iesmērē nedaudz ar taukvielu), liek cepeškrāsnī un cep 175 grādos~  20 minūtes.
3. Izcep otru biskvītu. Abus atdzesē un ar asu nazi pārgriež uz pusēm.
4. Ja aprikozes nav mīkstas, tās aplej ar karstu ūdeni.
Gatavo “iebiezināto pienu”
1. Sauso pienu ber uz pannas un apcep līdz zeltaini brūnai krāsai. Tie saiet kunkulīšos: tas nekas, tā būs pareizi. Atdzesē un samaļ kafijas dzirnaviņās pulverī.
2. Katliņā lej pienu, pievieno samalto sauso pienu un nepārstājot maisīt, vāra, kamēr masa paliek bieza. (~ 10-15 min). Atdzesē.
Gatavo “aprikozu džemu”
Liek katliņā aprikozes un ūdeni. Vāra kamēr mīkstas, sablendē. Atdzesē.
Gatavo “biezpiena krēmu”
1. Kulinārijas biezpienu sajauc ar beztauku biezpiena krēmu, pievieno saldinātāju, vaniļu.
2. Nolej aprikozes un sagriež mazos gabaliņos.
3. Sajauc “iebiezināto pienu” ar biezpiena krēmu, žāvētajām aprikozēm. Ja nepieciešams: pievieno saldinātāju vai kādu esenci aromātam.
4. Pagatavo tasīti ar stipru, saldu espresso.
Gatavo glazūru
Šokolādi ar pienu uz 1 minūti liek mikroviļņu krāsnī, maisa, kamēr masa kļūst viendabīga. Lej izkausēto šokolādi konditorejas maisiņā, kuram galiņu nogriež pavisam maziņu, ~ 1mm platumā un izdekorē tortīti.
Gatavo torti
1. Liek konditorejas gredzenā 1 pārgriezto biskvītu, vēlams tam aplikt apkārt arī, vai, nu, acetāta plāksni (var pasūtīt Alia express), vai “pašadarinātu” plastikāta maliņu (kā es to izdarīju, izmantojot dokumentu ātršuvēju), ar konditorejas slotiņu piesūcina to kārtīgi ar kafiju, klāj pa virsu aprikozu džemu un pa virsu 1/4 no biezpiena krēma.
2. Liek pa virsu nākošo pus  biskvītu, piesūcina ar kafiju un klāj pa virsu otru ceturtdaļu no krēma.
3. Atkārto to visu ar abām atlikušajām biskvīta ripām . Uz pēdējā biskvīta neliek džemu, be noslēdz ar krēmu. Liek ledusskapī, lai sastingst.
4. No rīta, vai pēc pāris h izņem un dekorē.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1700 gr) OB = 127 gr, OH = 245 gr, T = 52 gr, Kcal  = 2058
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10 gr
OH = 26 gr
T = 3 gr
Kcal = 139

Print This Post Print This Post