Torte “Biezpiena Napoleons”
Turpinu radīt “klasiskās” un iecienītās tortes, bet veselīgākas un figūrām draudzīgākas.
Sastāvdaļas (15 cm diametrs)
Sastāvdaļas mīklas ripām ( 5 gab)
1 ola
250 g vājpiena biezpiens
100 gr sviests
230 gr milti (50/50 rīsu un kukurūzas. Bet var ņemt arī jebkurus citus)
40 gr eritritols
Saldinātājs (intensīvais)
7 gr soda
15 gr vaniļas cukurs
Iebiezinātā piena krēmam
300 gr sausais vājpiens piens 1% (www.gemoss.lv)
500 gr piens 2%
200 gr kulinārijas biezpiens “Baltais” (vai paciņu biezpiens, vai Ricotta 11%, bet kcal būs vairāk)
Saldinātājs (www.trufit.lv)
Mandeļu esence
Vārītā piena krēms
800 gr piens 2%
2 olas
65 gr kukurūzas ciete
50 gr eritritols www.dietstore24.lv)
Saldinātājs
Vanilās esence/vanilīns
1 ēd.k citronu sula
20 gr sviests
Pagatavošana
Gatavo iebiezināto krēmu
1. Sauso pienu ber uz sakarsētas pannas un bez pārstājas maisot to apcep/apgrauzdē, līdz tas kļūst karamelizētā krāsā. Atdzesē un samaļ pulverī kafijas dzirnaviņās.
2. Samalto sauso pienu ber katliņā, pievieno pienu, mandeļu esenci un maisot karsē, līdz masa sabiezē. Noliek atdzesēties.
3. Iebiezinātajam pienam pievieno 200 gr kulinārijas biezpienu “Baltais”, visu sablendē. Pēc nepieciešamības saldina.
Gatavo vaniļas vārītā piena krēmu
1. Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu liek katliņā un maisot ar konditorejas slotiņu karsē, līdz krēms sāk biezēt un sāk vārīties. Noliek malā atdzesēties.Pievieno mīkstu sviestu un sakuļ.
Gatavo tortes ripas
1. Olu saberž ar biezpienu, saldinātājiem, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, vaniļas cukuru, sodu, miltus : un blenderī sablendē. Samīca mīklas bumbu un liek ledusskapī uz ~ 20 min.
2. Mīklu sadala 5 vienādās daļās. Vienu mīkas daļu liek uz cepamā papīra (pārējās, vēlams, atpakaļ ledusskapī), kuru nedaudz apkaisa ar miltiem un izrullē plānā kārtiņā. Uzliek šķīvīti (man bija 15 cm, bet var mazāku), apgriež. Krikumus noliek malā, tos saceps pēdējos. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep ~ 12 minūtes.
3. Atkārto šo visu vēl 4x ar pārējām mīklas daļām. Un beigās izcep arī “krikumus”, kuri noderēs tortes apkaisīšanai.
Gatavo torti
1. Liek pirmo ripu, smērā pa virsu iebiezinātā piena krēmu. Tam pa virsu liek vaniļas vārīto piena krēmu.
2. Apliek konditorejas riņķi un acetāta plāksni: riņķi savelk biskvīta lielumā.
3. Liek pirmajai kārtai virsū otru ripu un krēmus. Atkārto procedūru ar visām ripām. Liek ledusskapī līdz rītam atdzesēties.
4. No rīta dekorē torti: sasmalcina izceptos “krikumus” un apbārsta torti.
Gatavs lietošanai. Gardāka bija pat 2-3 dienā.
P.S. Var izmantot tikai vienu no krēmiem: arī būs ļoti gardi.
Uzturvērtība visai porcijai (2300 gr) OB = 228,1 gr, OH = 506 gr, T = 156 gr, Kcal = 4330,6
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9,9 gr
OH = 22 gr
T = 6,7 gr
Kcal = 188
Cepam tagad, bet ar vienu krēmu. Ieraudzīju, ka iebiez.vajag 600 g sausā piena,palika žēl.:)
Taisu 2 porcijas, tāpēc 600 g. Arī 300 g būtu žēl.
Tad jau milzīga torte sanāca…:) Nu,jā, ir padārgi, bet toties garša cita…:)
Vai eritritolu var aizstāt ar cukuru? Kāda būtu proporcija?
Var, protams. Cukura un eritritola attiecības ir 0:7. Cukuru vajag mazāk, jo tas ir saldāks.
Sveika!
Vai mīklas pamatnei derētu tas pats kulinārijas biezpiens, kas iebiezinātā piena krēmām? Vai tomēr pamatnei vajag vairāk graudaināku biezpienu? Jo kulinārijas biezpiens atšķiras pēc tekstūra ar parasto biezpienu.
Sveika! Esmu mēģinājusi, sanāk, bet man personīgi labāk tomēr patīk ar graudaino biezpienu.
Tagad gatavoju un redzu, ka nav pateikts, kurā brīdī vārītajam vaniļas piena krēmām liek sviestu. Help!
Sen gan tas bija, kad šo gatavoju.:) Pierakstīju klāt receptē.
Super, paldies!
Lai izdodas!
Un vēl problēmiņa – nesabiezē karamelizētais piena pulveris ar pienu. Pat sāka jau vārieties, bet nekà. Vajadzēja sabiezēt līdz vārīšanās temperatūrai, ne?
Tam jāsabiezē pavisam nedaudz karsējot. Cieti vārīt nevajag.
Beigu beigās kaut ko samuhņiju un kūka sanāca, bija garšīgi.
Paldies.
Galvenais, jau garša :)))