Eklēri ar vaniļas krēma un iebiezinātā piena krēma pildījumu
Manas bērnības gardākais našķis – eklēri. Nu, jau šī ir trešā veselīgā versija šim kārumam.
Sastāvdaļas (10 gab)
125 gr ūdens
30 gr sviests
35 gr a/l kviešu milti
40 gr kukurūzas milti
2 olas (laikus izņemt no ledusskapja)
1/2 t.k cep.pulveris vai gsoda
Krēms – pildījumam Nr. 1 (vaniļas vārītais krēms)
150 gr piens
1 olas dzeltenums
Saldinātājs pēc izvēles
10 gr kukurūzas ciete
Vaniļa
Krēms pildījumam Nr.2 (iebiezinātā piena krēms)
35 gr whey proteīna pulveris (vai sausais piena pulveris)
100-150 gr piens (atkarīgs no whey) vai ūdens (būs vēl mazāk kcal)
80-100 gr kulinārijas biezpiens “Baltais” (jāskatās pēc konsistences, bet var būt arī Ricotta 11%, būs maigāks krēms, bet būs nedaudz vairāk kcal)
Saldinātājs
Aromatizators pēc izvēles (es pieliku mandeļu esenci)
Pagatavošana
Uzvāra ūdeni (125 gr) ar sviestu un sāli. Pievieno miltus, sajauktus ar sodu. Karsējot maisa, līdz mīkla atlec no malām (~ 2min). Atdzesē. Pa vienai pievieno olas un sakuļ viendabīgā masā. Liek konditorejas maisā (vai parastā maisiņā, kuram nogriež galiņu) un izspiež apmēram 7 cm garas “desiņas” ( Liek cepeškrāsnī sākumā 220 grādos un cep sākumā ~10 minūtes, lai kūciņas paceļas.Tad samazina temperatūru līdz 170 grādiem un cep vēl 15-20 minūtes, līdz kūciņas apbrūnē. Atdzesē.
Gatavo krēmu Nr.1: liek katliņā visas krēma sastāvdaļas un maisot karsē, līdz masa sāk biezēt. Noliek atdzesēties.
Gatavo krēmu Nr.2:
1. Whey proteīnu (vai sauso pienu) ber uz sausas sakarsētas pannas un apcep līdz karameļu krāsai.
1. Katliņā lej 90 gr pienu un pievieno apcepto proteīna pulveri. Maisot karsē, līdz masa kļūst bieza. Atdzesē.
3. Pievieno 80-100 kulinārijas biezpienu “Baltais”, vai Ricotta un saputo. Biezpiena daudzumu regulē pēc konsistences – lai to var iepildīt eklēros.
Atdzisušajos eklēros ar konditorejas uzgali iespiež krēmus.
Var gatavot tikai viena veida krēmu.Man ar vaniļas vārīto piena krēmu labāk.
Dekoram var pārkaisīt vienkārši pūdercukuru, vai izmērcēt glazūrā ( izkausē 40 gr RED šokolādi ar 50-60 gr piena).
Uzturvērtība visai porcijai (540 gr) OB = 64,4 gr, OH = 79 gr, T = 52,6 gr, Kcal = 1080
Uzturvērtība 100 gr
OB = 11,9 gr
OH =14,6 gr
T = 9,7 gr
Kcal = 200
Paldies Inetiņ par gardo recepti, vakar izcepu šos eklērīšus. Pusi sapildīju ar Jūsu vārītā piena -vaniļas krēmu un otru pusi sapildīju ar sāļo variantu – vājpiena biezpiens + garneles + zaļie lociņi. Vienkārši bomba! Paldies Jums, ka dalāties ar savām receptēm
Paldies par atsauksmi, Ilvija! Man patiess prieks, ka arī Jums garšoja! :)))