Torte “Ābolu kanēļa ar valriekstiem un iebiezinātā piena krēmu”
Ir pienākusi diena, kad manis ceptā jaunā kūciņa nepaliek manās mājās, bet aizceļo uz citām mājām. Man palika vien manis fotogrāfētie foto pirms aizceļošanas Un, paldies par foto, ko atsūtīja man dzimšanas dienas īpašniece, kura man šo kūciņu arī pasūtija. Esot izcila. T ad, nu dalos ar recepti.
Sastāvdaļas (18 cm diametrs)
Biskītiem (cep 2x)
2 olas
60 gr kefīrs (es izmantoju 0,5 %)
50 gr pilngraudu kviešu milti
15 gr kakao
50 gr eritritols (www.dietstore24.lv)
3 gr cepamais pulveris
Saldinātājs (stēvija, vai cits intensīvāks saldinātājs par eritritolu)
Iebiezinātajam piena krēmam
150 gr sausais vājpiena pulveris (www.gemoss.lv)
300 gr piens 2%
200 gr svaigais siers Philadelphia light
300 gr beztauku biezpiena krēms Alma
Ābolu džemam
5 āboli ( 620 gr jau nomizots un sagriezts svars)
50-60 gr ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
Kanēlis
36 gr valrieksti
Biskvītu piesūcināšanai ~ 50 gr stipra, salda kafija (var pievienot rumu garšai, vai konjaku)
Dekorēšanai
100 gr dažādas ogas
5 gr mazie bezē cepumiņi
Glazūra tortei apkārt:
50 gr melnā bezcukura šokolāde RED
60 gr piens 2%
Pagatavošana
Gatavo biskvītus
1. Olas atdala no olu baltumiem.
2. Olu dzeltenumiem pievieno kefīru, kakao, cepamo pulveri, eritritolu, kādu intensīvo saldinātāju (jāskatās, cik saldu gribas), p/g kviešu miltus. Visu sajauc. Uzmanīgi maisot uz vienu pusi, lai “nenosēžas”, iemaisa olu baltumus.
3. Mīklu lej formā, kuru pirms tam iesmērē nedaudz ar taukvielu), liek cepeškrāsnī un cep 175 grādos~ 30 minūtes.
3. Izcep otru biskvītu. Abus atdzesē un ar asu nazi pārgriež uz pusēm.
Gatavo “iebiezināto pienu”
1. Sauso pienu ber uz pannas un apcep līdz zeltaini brūnai krāsai. Tie saiet kunkulīšos: tas nekas, tā būs pareizi. Atdzesē un samaļ kafijas dzirnaviņās pulverī.
2. Katliņā lej pienu, pievieno samalto sauso pienu un nepārstājot maisīt, vāra, kamēr masa sabiezē (~ 10-15 min). Atdzesē.
Gatavo ābolu “povidlu”
Nomizo un sagriez mazos gabaliņos ābolus. Liek katliņā, pievieno ūdeni, saldinātāju, vanilīnu un savāra. Kad āboli paliek mīksti, tos saspaida (bet ne sablendē).Atdzesē.
Gatavo iebiezinātā piena krēmu
Philadelphia light krēmsieru sajauc ar beztauku biezpiena krēmu, pagatavoto “iebiezināto pienu”, pievieno saldinātāju, ja vēlas kādu no aromātiskajām esencēm. Visu samaisa viendabīgā masā. Es izmantiju mikseri.
Pagatavo tasīti ar stipru, saldu espresso.
Valriekstus sasamalcina.
Gatavo torti
1. Liek konditorejas gredzenā 1 pārgriezto biskvītu, vēlams tam aplikt apkārt arī acetāta plāksni (var pasūtīt Alia express). Ar konditorejas slotiņu piesūcina to kārtīgi ar kafiju, klāj pa virsu ~ 1/4 no iebiezinātā piena krēma. Tam pa virsu uzkaisa 1/3 (12 gr) no sasmalcinātajem valriekstiem un pa virsu 1/2 no savārītajiem āboliem. Pārkaisa kanēli.
2. Liek pa virsu otro biskvītu, piesūcina ar kafiju un klāj pa virsu otru ceturtdaļu no krēma. Uzkaisa valriekstus 12 gr.
3. Liek pa virsu trešo biskvītu, piesūcina ar kafiju. Pa virsu klāj trešo ceturtdaļu krēma. Uzkaisa atlikušos valriekstus un uzklāj atlikušos ābolus. Pārkaisa kanēli.
4. Liek pēdējo biskvīta ripu. Pārsmērē krēmu (atstāj krēmu, ar ko apsmērēt sānu maliņas no rīta) Liek ledusskapī, lai sastingst.
4. No rīta, vai pēc pāris h izņem no ledusskapja un dekorē Pēc patikas.
Glazūrai: izkausē šokolādi ar pienu, atdzesē līdz ~ 33 grādiem un dekorē.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1945 gr) OB = 167 gr, OH = 302,4 gr, T = 103,3 gr, Kcal = 2815
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,6 gr
OH = 15,5 gr
T = 5,3 gr
Kcal = 145
Atbildēt