Vai esiet dzirdējuši mītu, ka tievējot nedrīkst ēst kartupeļus? Droši vien esiet…Un arī picas nedrīkst… Un, ja Kartupeļu pica? Bet es saku “Jā”, kartupeļu picai būt! Un palūkojiet, kas par lielisku uzturvērtību šai gardajai picai.
Sastāvdaļas (30 cm diamtetrs)
Pamatnei
2 olas
2 lieli kartupeļi (386 gr, jau nomizoti)
1 sīpols (100 gr)
3 ķiploka daiviņas (18 gr)
1 burkāns (100 gr)
20 gr zaļie lociņi
Sāls, pipari
Pildījums
200 gr maltā tītara gaļa (vai vistasm vai jaunlopa)
200 gr sēnes (šampinjoni)
1 maza paprika ( 150 gr)
20 gr dilles
150 gr siers 10% (vai cits liess, labi kūstošs siers)
Pārsmērēšanai
60 gr dabīgais jogurts (Skyr)
20 gr adžikas (Pūres)
Pagatavošana
1.Vispirms ar apcep malto gaļu, pievieno šampinjonus, tad papriku. Pievieno garšvielas.  Noliek malā atdzist.
2. Sarīvē kartupeļus, noliek malā.
3. Kartupeļiem nospiež lieko sulu. Pievieno sarīvētu burkānu, lociņus, smalki sagrieztu sīpolu, ķiplokus. Pievieno 2 olas, sāli, piparus, garšvielas, sajauc un liek masu uz paplāts, veidojot sev tīkamu picas pamatnes formu. Liek cepties 180 grādos ~ 40 minūtes.
4. Izņem un pārsmērē ar jogurta- adžikas maisījumu.
5. Pa virsu kārto maltās gaļas-sēņu-paprikas-siera maisījumu.
6. Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz ~ 15-20 minutēm llai izkūsr siers.
Uzturvērtība visai porcijai (1514 gr) OB = 132 gr, OH = 95,3 gr. T = 4,2 gr, Kcal = 1375
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 33 gr, OH = 23,9 gr, T = 12,3 gr, Kcal = 344
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 26, 4 gr, OH = 19,1 gr, T = 9,8 gr, Kcal = 275

Print This Post Print This Post