Biezzupa ar kūpinātu lasi, zaļajiem zirnīšiem un burkāniem
Burvīga krāsa, burvīga, bieza garša un lieliska sāta sajūta ar maz kalorijām!
Sastāvdaļas
2500 gr ūdens
654 gr ķirbis
424 gr ziedkāposts
328 gr kālis
80 gr sīpols
20 gr ķiploki
1 čilli pipars (15 gr)
2 dārzeņu buljona kubiki (20 gr)
400 gr saldētie zirnīšu un burkāni
200 gr krēmsiers Philadelphia light 11% (vai krēmsiers “Latgale”, vai Dzintars light)
200 gr iepakojums a/k laša muguriņas (RIMI, nosusinot no eļļas palika 180 gr)
Garšvielas pēc izvēles (es pieliku vēl arī kurkumu, kūpināto papriku)
Pagatavošana
Liek katlu ar ūdeni un liek tajā sagrieztos dārzeņus. Kādu laiku pavārot, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu, no eļļas nosusinātu kūpināto lasi un vāra visu mīkstu. Sablendē, pievieno krēmsieru, izmaia un pievieno pirms tam izsautētos zirnīšus ar burkāniem. Zupu uzvāra un ņem nost no plīts. Lai labi garšo.
Piedevās: apgrauzdētas ķirbju sēkliņas. Var, protams, sagrauzdēt arī rudzu maizes grauzdiņus.
Uzturvērtība visai porcijai ( 4850 gr) OB = 117gr, OH = 227 gr, T = 68,7 gr, Kcal = 1963
Uzturvērtība 1/6 daļai no porcijas OB = 19,5 gr, OH = 37,8 gr, T = 11,3 gr, Kcal = 327
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 23,4 gr, OH = 45,4 gr, T = 13,6 gr, Kcal = 393
Uzturvērtība 100 gr
OB = 2,4 gr
OH = 4, 7gr
T = 1,4 gr
Kcal = 40
Atbildēt