Sēņu rosols? Tāds mēdz būt? Man ir. Ir ļoooti gardi un it nemaz nav sliktāki par  ikdienišķo “rosolu”.
Sastāvdaļas
3 vārīti burkāni ( 315 g)
4 vārītas olas (223 g)
80 g zaļie lociņi
1 bundža konservēti zaļie zirnīši (400 ml brutto)
1 bundža konservētas pupiņas  (400 ml brutto)
315 gr konservēti marinēti sēņu asorti (“Posoļskije”, vai citas līdzīgas)
“Majonēzei”
1 gatavs avokado
300 g dabīgais jogurts (iesaku Actifeel Greek style)
12 g ķiploki
20 g zaļumi (dilles,  baziliks, u.c)
1 tējk.sinepes
1 tējk.medus
Garšaugu sāls, pipari
Pagatavošana
1. Izvāra olas un burkānus.
2.Pagatavo “majonēzi” sajauc visas sastāvdaļas un sablendē.
3. Olas un burkānus sarīvē. Pievieno zaļos zirnīšus, noskalotas pupiņas,  sagrieztus zaļos lociņus, sasmalcinātas sēnes. Visu sajauc ar “majonēzi”.
Uzturvērtība visai porcijai (1640 g) OB 173,1 g, OH = 80,8 g, T 50,7 gr, Kcal = 1115
Uzturvērtība 1/4  no porcijas OB = 43,3 g, OH = 20,2g, T = 12,7 gr, Kcal = 279
Uzturvērtība 100 g
OB = 10,6 g
OH = 4,9 g
T = 3,1 g
Kcal = 68