Atrodu savā saldētavā ogas un uzreiz rodas ideja jaunai  tortei.:)
Sastāvdaļas (20 cm diametrs)
2 biskvītiem

4 olas
2 banāni (260 gr)
140 gr dateles
100 gr vājpiena kefīrs
120 gr kviešu pilngraudu milti
30 g kakao
40 gr apjoma saldinātājs – eritritols, ko pievenos putojot olu baltumus (bet var iztikt arī ar banānu un dateļu saldumu)
Mandeļu esence
Sāls šķipsniņa
1  tējkarote soda
Dzērveņu – brūkleņu  “musam”
100 gr dzērvenes
100 gr brūklenes (var tikai vienas ogas izvēlēties)
10 gr kukurūzas ciete
8 gr želatīns
48 gr ūdens
Saldinātājs intensīvais (www.trufit.lv)
150 gr kulinārijas biezpiens “Baltais”
Glazūrai
200 gr piens
9 gr  želatīns
25 gr sausais piens
25 gr kakao
Saldinātajs
Vanilīns
Šokolādes krēmam
100  pagatavotās šokolādes glazūras
200 gr kulinārijas biezpiens “Baltais”
Saldinātājs
Baltajam krēmam
250 gr svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (skat.attēlu zemāk, 6%, nopērkams XXX Maximās, citur neesmu redzējusi. Bet var izmantot arī 11% Ricottu)
250 gr kulinārijas biezpiens “Baltais
Saldinātājs (var izmantot dateļu, agaves sīrupu, vai medu, bet kcal būs vairāk)
Vanilīns
Biskvītu piesūcināšanai: sīrups (ūdens+medus (vai saldinātajs))
Tortītes virsmai-dekorēšanai: timiāna zariņi, dzērvenes
Pagatavošana
Biskvītu gatavošana 

1. Dateles aplej ar karstu ūdeni un izmērcē mīkstas. ~ 20-30 min.
2. Olām atdala baltumus.
3. Olu dzeltenumiem pievieno kefīru, sāls šķipsniņu, sagrieztu banānu, mandeļu esenci un sablendē. Pievieno sodu – samaisa un noliek malā, lai soda “iedarbojas” (masa kļūst “pufīga”).
4. Pievieno izmērcētās dateles un atkal kārtīgi sablendē.
5. Pievieno kakao, miltus, samaisa. Un noliek malā ļaujot ~ 5 min uzbriest.
6. Pa to laiku saputo olu baltumus stingrās putās. Sākumā saputo  tos vieglās putās. tad pievieno 20 gr eritritolu un saputo stingrās putās.
7. Pakāpeniski iemaisa olu baltumus mīklā – maisot tos  lēnām un neizceļot karoti no mīklas (lai olu baltumi nenosēžas). Mīklu sadala divās vienādās daļās.
8. Mīklu sadala 2 daļās un cep divus biskvītus ~ 30-35 minūtes 175 grādos. Atdzesē.
9. Abus biskvītus pārgriež uz pusēm.
Tālāk gatavo “dzērveņu-brūkleņu musu
10. Aplej 8 gr želatīnu ar 42 gr ūdens. (6 gr ūdens/1 gr želatīns)
11. Sablendē ogas un vāra. Izvāra, pievieno saldinātāju un sabendē vēlreiz.
12. Pievieno kukurūzas cieti – atkal uzvāra. Noņem malā,  iemaisa uzbriedināto želatīnu. Izmaisa un pievieno 150 gr kulinārijas biezpienu. Samaisa visu viendabīgā masā.
Turpina ar torti
13. Biskvīta vienu pārgiezto  pusīti liek uz pamatnes, uz kuras kārtos torti. Piesūcina ar sīrupūdeni.
14. Biskvītam apkārt liek acetāta plāksni un konditorejas gredzenu.
15.  Pa virsu lej ogu “musu” un liek  ledusskapī sastingt.
Gatavo glazūru
16. Trauciņā ar 50 gr piena pievieno 9 gr želatīnu un atstāj uzbriest.
17. Citā katliņā lej 150 gr pienu un pievieno 25 gr sauso pienu, samaisa, lai piens nedaudz “izmirkst”.
18. Pievieno kakao, saldinātāju, vaniļu un maisot karsē un uzvāra, līdz nedaudz sabiezē.
19. Kakao masā iemaisa uzbriedušo želatīnu un maisa, līdz tas izšķīst un kakao glazūra paliek viendabīga. Noliek malā atdzist, uzklājot uz tās pārtikas plēvi tā, lai tā pieskartos siltajai masai (tā neveidosies plēvite atdziestot).
Gatavo Balto Krēmu
20. Ricottu  (250 gr) sajauca ar 250 gr kulinārijas biezpienu saldais, saldinātāju un vaniļu. Sajauc.
Gatavo Šokolādes krēmu
21. 200 gr kulinārijas biezpienam “Baltais” pievieno 100 gr no gatavotās glazūras. Ja nepieciešams – saldina.Sajauc.
Gatavo tālāk torti
22. Izņem no ledusskapja jau sastingušo tortītes pamatu ar ogu “musu”. Tam pa virsu uzklāj daļu no baltā krēma.
23. Uz baltā krēma klāj otru biskvītu un piesūcina ar sīrupu. Pa virsu klāj pusi no šokolādes krēma.
24. Uz šokolādes krēma liek trešo biskvītu, piesūcina ar sīrupu un uzklāj atlikušo šokolādes krēmu.
25. Virsū uz šokolādes krēma liek ceturto biskvītu, uz kura uzklāj vēl vienu daļu no baltā krēma (atstājot sānu malām). Torti liek ledusskap;i vismaz uz pāris stundām.
Pabeidz torti
26. Apsmērē ar balto krēmu tortes sānus, ja nepieciešams  virsmu.
27. Atlikušo glazūru uzsilda līdz~ 33 grādiem (es to daru mikroviļņu krāsnī: ieliekot uz ~ 15 -20 sek) un pārlej tortei.
28. Notecējušo glazūru ilgi negaidot (ātri sastingst) “izsmērē” pa sāniem. Bet var to arī nedarīt.
Dekorē pēc patikas.
Uzturvērtība visai porcijai (1944 gr) OB = 185,2 gr, OH = 321,5 gr, T = 55,7 gr, Kcal = 2597
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9,5 gr
OH = 16,5 gr
T = 2,8 gr
Kcal = 134