Mājās gatavots krēmsiers ar zaļumiem
Vienkāršs un lēts veids, kā tikt pe garda krēmsiera. Pievienojot sāli, garšvielas, piedevas (kaltēti tomāti, utml), variet iegūt sev vēlamo garšu. Vai izmantot arī kā saldo krēmu tortēm, tikai attiecīgi pievienojot saldinātāju, vaniļu, vai kakao. Vieta fantāzijai.
Sastāvdaļas
1 litrs kefīrs 2%
Sāls, garšvielas s piedevas pēc izvēles
Pagatavošana
Kefiru liek saldētavā unj sasaldē. Pēc tam izņem, liek caurdurī, dubultā marlē un notecina šķidrumu. ~ 6-10h. No 1 litra kefīra sanāk ~ 200-300 gr krēmsiers. Jo ilgāk notecina, ja tas ir sausāks, tā paliek mazāk.
Aptuvena uzturvērtība 100 gr
OB = 12 gr
OH = 18 gr
T = 8 gr
Kcal = 192
Atbildēt