Karameles karaliene! Man garšo viss, kas saistās ap un par karameli! Un šī tortīte ir tam lielisks pierādījums!
Sastāvdaļas
3 biskvītiem (20 cm)
8 olu baltumi (317 g)
1 tējk.citronskābe
140 g eritritols
15 g sukraloze (vai cits intensīvs saldinātājs)
15 g kukurūzas ciete
150 g sasmalcināti valrieksti
Vanilīna ekstrakts (pērku Gemosā)
Krēmam
800 g piens (25)
6 olu dzeltenumi (120 g)
30 g kukurūzas ciete
100 g sausais piens (1%)
Saldinātājs
Sāls šķipsniņa
Vaniļas ekstraksts
250 g svaigais krēmsiers Ricotta (man 6%)
150 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
Glazūrai
100 g piens (2%)
50 g sausais piens
8 g  želatīns
80 g ūdens
Saldinātājs
Biskvītu gatavošana
1. Olām atdala olu baltumus.
2. Olu baltumus liek lielā traukā, pievieno citronskābi un sāk putot. Kad olu baltums saputojies vieglās putās, pakāpeniski pievieno pūderī samaltu eritritolu (es to samalu kafijas dzirnaviņās). Lai mazinātu eritritola intensīvo garšu, pievieno citu, intensīvāku saldinātāju (pilienus, vai sukralozi) un vaniļas ekstraktu. Saputo stingrās putās. Man tas aizņēma ~ 10 minūtes.
3. Olu baltumiem piesijā (!)  klāt kukurūzas cieti un uzmanīgi to sajauc ar olu baltumiem.
4. Pievieno samaltus valriekstus, mīklu samaisa, sadala mīklu 3 vienādās daļās ( es cepu 3 silikona formās, bet var arī likt uz papīra-tikai to noteikti jāiesmērē ar taukvielu, lai var dabūt nost pēc tam), liek cepeškrāsnī un cep 160 grādos ~ 30 minūtes. Uzmanīgi izņem, atdzesē.
Gatavo “iebiezināto pienu”
5. Apcep sauso pienu pannā, līdz tas karamelizējas. Samaļ kafijas dzirnaviņās pulverī.
6. Katliņā lej 600 g piena un liek uz plīts karsēt.
7. 6 olu dzeltenumiem (atlikušos divus var sasaldēt, vai izlietot citur) pievieno atlikušos 200 g pienu,  20 g kukurūzas cieti, 90 g apcepto sauso pienu, sāls šķipsniņu, vaniļas ekstraktu, saldinātāju un visu sabendē viendabīgā masā un pievieno karstajam pienam.
8. Sajaukto masu ar konditorejas slotiņu nepārtaukti maisot uzvāra.Vāra, kamēr masa sabiezē. Lej citā traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi (tā, lai tā skar krēmu) un noliek atdzesēties.
Gatavo “iebiezinātā piena krēmu”
9. Atdzisušajam “iebiezinātajam pienam” pievieno 250 g krēmsieru Ricottu un 150 gr kulinārijas biezpienu. Visu sajauc  ar karoti (neblendē-paliks šķidrs).
Gatavo torti
9. Uz pirmā biskvīta klāj 1/4 no krēma, apliek konditorejas gredzenu un atkārto darbības ar abiem pārējiem biskvītiem. Atstāj 1/4 daļu krēma tortes sāniem.
10. Torti liek ledusskapī “savilkties”.
11. No rīta izņem, noņem konditorejas gredzenu un acetāta plāksni, apsmērē tortes sānus ar atlikušo krēmu.
12. Ļauj vaļu dekorēšanai. Es ar karameļu  glazūru…
Gatavo karameļu glazūru
1. 8 gr želatīna aplej ar aukstu ūdeni (80 g)
2. Apcep 50 gr sauso pienu, samaļ pulverī.
3. 100 gr piena pievieno apcepto sauso pienu un savāra.
4. Pievieno uzbriedušo želatīnu un izmaisa. Noliek atdzist.
5. Padzisušu (~ 33 grādu t) lej konditorejas maisiņā, nogriež mazu galiņu un dekorē ar “notecējušas” šokolādes efektu.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1820 gr) OB =191 g, OH = =182 g, T = 212 g, Kcal = 3415
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,5 g
OH = 10 g
T =11,6 g
Kcal = 188