Vistas gaļas galerts
Pēc kādas projektu dalībnieces vēlmes pagatavoju veselīgo vistas gaļas galertu. Un, kāpēc gan ne?
Sastāvdaļas
450 g vistas fileja
400 g vistas šķiņķīši (bez ādas un kauliem, RIMI)
1 litrs ūdens
1 burkāns
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
15 g želantīns ( es izmantoju tikai Santa Maria)
60 g ūdens
Sāls, melnie pipari
Lauru lapas
Smaržīgie pipari
70 g zaļie konservētie zirnīši
Pagatavošana
1. Liek katliņā ar ūdeni (1 litrs) sagrieztu gaļu un liek vārīt. Kad sāk putot, nosmeļ putas, pievieno 4 daļās sagrieztu sīpolu, veselas ķiploka daiviņas, nomizotu burkānu (var sagriezt ripās), visas garšvielas.
2. Kad gaļa mīksta, to izņem un nokāš buljonu caur sietu. No buljona es atstāju tikai vārītos burkānus. Bet var piemēram, ķiplokus sablendēt buljonā. Es sīpolus un ķiplokus izņēmu un neizmantoju tālāk.
3. Aplej želantīnu 15 g ar 80 g auksta ūdens.
4. Gaļu sasmalcina (var arī samalt, ja tāda aukstā gaļa garšo labāk).
5. Liek gaļu trauciņos vai vienā lielā. Apakšā izvietojot zaļos zirnīšus un burkānus.
6. Karstajā buljonā pievieno uzbriedināto želantīnu, izmaisa un pārlej pāri gaļai. Liek ledusskapī sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai (1360 g) OB = 188 g, OH = 8,3 g, T = 50,5 g, Kcal= 1213
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 46,9 g, OH = 2g, T = 12,6 gr, Kcal = 306
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 62,5 gr, OH = 2,7 gr, T = 16,8 g, Kcal = 408
Uzturvērtība 100 gr
OB= 13,8 g
OH = 0,6 g
T = 3,7 g
Kcal = 90
Atbildēt