Torte Ķiršu rapsodija
Šī tortīte atbīda visas manis iepriekš ceptās un stabili ierindojas 1 vietā!
Biskvītiem (16 cm diametrs)
3 olas
1 1/2 (190 g) banāni
75 g dateles
30 g 0,5% kefīrs
45 g dabīgais jogurts (Skyr)(vai var būt tikai jogurts, vai tikai kefīrs, bet man patīk, ka ir abi šie produkti)
100 g milti (es izmantoju 50 gr pilngraudu kviešu un 50 gr zaļo griķu miltus (pērku “Dabastacijā’)
5 g cepamais pulveris
25 g kakao
Pēc vēlmes var pievienot papildus saldinātāju
Pildījumam – ķiršu džemam
400 g saldētie ķirši (bez sulas)
50 g ūdens
20 g ciete kukurūzas
Saldinātājs
Biskvītu piesūcināšanai
~100 gr sula no ķiršiem
Saldinātājs
Krēmam
250 g siers Ricotta
500 g kulinārijas biezpiens Baltais
200 gr siers Philadelphia light
Saldinātājs pēc izvēles
50 gr sausais piens ( 1%)
Vaniļa
Pagatavošana
CEPAM BISKVĪTUS
1. Aplej dateles ar verdošu ūdeni un atstāj izmirkt ~ 30 min.
2. Olām atdala olu baltumus (uzmaniet, lai netiek ne grams olu dzeltenuma)
2. Sajauc un samaisa visas sausās sastāvdaļas.
3. 3 atdalītajiem olu dzeltenumiem pievieno jogurtu, kefīru, banānu un izmērcētas, gabaliņos sagrieztas dateles – visu kārtīgi sablendē viendabīgā masā.
4. Iesijā un iemaisa sausās sastāvdaļas.
5. Saputo olu baltumus un pakāpeniski (pa 3 x) , uzmanīgi iemaisa mīklā – uzmanīgi, lai olu baltumus “nenosēdina”.
6. Mīklu lej formā – es šoreiz cepu vienā lielā formā un tad griezu biskvītu 3 daļās (ar papīra naža un diega palīdzību). Cep 180 grādos ~ 30-35 min. (jāskatās pēc plīts). Bet, ja ir, var cept 3 atsevišķus biskvītus, sadalot mīklu 3 vienādās daļās. Tad jācep attiecīgi mazāks laiks. (~ 20 min)
7. Biskvītu atdzesē, sagriež, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, lai biskvītos vienmērīgi izdalās mitrums.
Es parasti biskvītus cepu iepriekšējā vakarā un turu visu nakti.
GATAVOJAM ĶIRŠU DŽEMU
8. Atsaldē ķiršus un nolej tiem sulu, ar kuru piesūcinās biskvītus (~ 100 g). Sulai pievieno saldinātāju, uzvāra un noliek malā.
9. Ķiršus sablendē (var atstāt arī veselus) un tiem pievieno ar ūdeni sajauktu cieti. Maisot uzvāra, līdz masa sabiezē. Masu nedaudz atdzesē, pilda konditorejas maisiņā un noliek atdzist ledusskapī.
GATAVOJAM BALTO KRĒMU
10. Sajauc visas krēma sastāvdaļas viendabīgā krēmā. (bez blendera, ar karoti! jo tad krēms var palikt pārāk šķidrs).
11. Daļu krēma ~ 180 g iepildīju atsevišķā konditorejas maisiņā ar uzgali un atstāju dekorēšanai “rozītēm” un noliku ledusskapī.
LIEKAM KOPĀ TORTI
12. Uz pamatnes, uz kuras liks torti, liek pirmo biskvītu, piesūcina ar 30 gr ķiršu sulu. Apkārt tam apliek konditorejas gredzenu un acetāta plāksni – savelk ar biskvītu. Var nelikt, bet ar šo visu sanāk ļoti glīti.
13. Ņem balto krēmu un no konditorejas maisiņa pa spirāli, ar atstatumu ~ 1-1,5cm izspiež pa spirāli ~ 1/4 no visa krēma ~ 1 cm biezumā.
14. Ņem otru konditorejas maisiņu ar ķiršu džemu un pa spirāli tāpat kā ar balto krēmu aizpilda tukšās vietas. Nedaudz izlīdzina krēmus.
15. To visu atkārto ar abiem pārējiem biskvītiem. Pēdējā kārta – baltais krēms. Torti liek ledusskapī vismaz uz 5-6 h. Es atst;aju uz nakti.
NO RĪTA
17. Izņem torti, noņem konditorejas apli, acetāta plāksni.
18. Ar konditorejas maisiņa palīdzību uzklāj krēmu uz tortes sāniem. Izlīdzina, kamēr malas un virsma gludas.
19. Dekorē ar to pašu krēmu, izspiežot rozītes: lielākas,mazākas..kādas, nu patīk. Pārkaisa ar sarīvētu šokolādi.
Uzturvērtība visai tortei ( 2000 g) OB = 174,5 g, OH = 281,5 g, T = 80,2 g, Kcal = 2613
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,7 g
OH = 14 g
T = 4 g
Kcal = 131
Sveiki, Inetiņ!
Beidzot pagatavoju šo gardumu – tik ilgi biju pētījusi recepti, ka vienu nakti pat sapnī šo ķiršu kūku redzēju
manas atkāpes no Jūsu receptes – gatavoju ar schar begzlutēna miltiem (100g), jo vēlējos pamēģināt kā ar tiem miltiem sanāks – sanāca viss labi un cepu 20cm kūkas veidnē, lai kūka sanāk lielāka
garšo ļoti labi, izskatās labi – nezinātāji nedomā, ka šī ir “fit” kūka ēda pat tie, kuri nav “uz diētas” un garšoja
liels paldies par receptīti, Inetiņ ideāla kūciņa svētkiem
Brīnišķīgi, paldies, Ilvija! Man bija līdzīga situācija, ka pat esot jautājuši, kur esot nopirkuši tik gardu kūku…:)