Jau labu laiku domāju atkal par “Cielaviņu”. Un ir labs iemesls: rīt MĀTES DIENA. Šoreiz bez cukura.  Un paskatiet tās uztUrvielu attiecības. Olbaltumvielu vairāk kā ogļhidrātu. Esiet redzējuši torti ar tādu uzturvērtību? :) 
Sastāvdaļas (3 biskvīti x 18 cm)
Biskvītiem

240 g olu baltums (izmanto olu baltumu no 6 -ām olām,  2 olu dzeltenumi ies krēmam)
90 g apcepti lazdu rieksti
100 g eritritols
Saldinātājs (pēc izvēles, kāds no intensīvajiem, lai mazinātu eritritola piegaršu). Es izmantoju šo: https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops
Vanilīns
Šokolādes krēms
4 olu dzeltenumi (65 g) (divus sasaldē, vai izmanto citur)
100 g piens
Saldinātājs
300 g kulinārijas biezpiens “Baltais” ( vai krēmsiers Philadelphia light)
65 g sviests
25 g kakao
Karameļu krēms
100 g sausais piens (var arī mēģināt ar whey proteīnu, bet, tad piens būs vajadzīgs vairāk)
200 g piens (2%)
Vārītais krēms (šo apvienos ar karemeļu krēmu)
1 ola
300 g piens (2%)
20 g kukurūzas  ciete
Saldinātājs
Vanilīns
Glazūrai 
200 g piens
25 gr sausais piens
25 g kakao
8 g želatīns
Saldinātājs
Pagatavošana
Gatavo bezē biskvītus
Vispirms no ledusskapja izņem kulinārijas biezpienu un sviestu. Sviestam jābūt mīkstam.
1. Kafijas dzirnaviņās sasmalcina  eritritolu.
2. Sasmalcina lazdu riekstus.
3. Sāk putot olu baltumus. Kad tie saputojas vieglās putās, pamazām pievieno eritritolu un kādu no intensīvajiem saldinātājiem. Saputo stingrās putās.
4. Pakāpeniski iemaisa lazdu riekstus. Sadala 3-ās vienādās daļās un cep 3 biskvītus. Es izmantoju metāla (18 cm)  riņķi kā “trafaretu”.
5. Liek uzkarsētā līdz 150 grādiem cepeškrāsnī (cepu konvekcijā)   un cep 20 minūtes.Pēc tam t samazina līdz 120 grādiem un cep vēl 1h. Izņem un atdzesē.
Gatavo šokolādes krēmu
7. Olu dzeltenumus sakuļ līdz tie kļūst gaiši. Pievieno pienu un maisot, karsē līdz masa sabiezē. !!! Uzmanīgi:  masu drīkst karsēt līdz 82 grādiem, jo citādi olas var saiet kunkuļos. Noliek malā, atdzist.
8. Kulinārijas biezpienam pievieno 25 g kakao un sakuļ viendabīgā masā.
9.  Mīksto sviestu sakuļ līdz tas kļūst balts un gaisīgs.
10 Sviestam pamazām, visu laiku kuļoti pa karotei pievieno kulinārijas biezpienu ar kakao  un vārīto krēmu (no piena un olām).  Sakuļ viendabīgā masā.  Krēmu pilda konditorejas maisiņā un liek ledusskapī.
Gatavo vārīto piena krēmu (ko savienos ar karameļu krēmu)
11. 300 g piena pievieno olu, cieti, saldinātāju, vanilīnu un maisot karsē līdz masa sabiezē.  Pārlej traukā un noliek atdzist.
Gatavo karameļu krēmu
12. Apcep sauso pienu un samaļ kafijas dzirnaviņās.
13. Pienam 200 gr pievieno samalto sauso pienu, saldinātāju un maisot vāra, kamēr masa paliek biezāka. Pārlej traukā un noliek atdzist.
14. Atdzisušo vārīto piena krēmu sajauc ar karameļu krēmu. Pilda konditorejas maisiņā.
Gatavo glazūru
15. Želatīnu aplej ar 50 g piena un atstāj uzbriest.
16 Pārējo pienu lej katliņā, pievieno sauso pienu, kakao, saldinātāju un maisot karsē, līdz masa uzvārās, sabiezē.
17.Karstajai masai pievieno uzbriedinātu želatīnu, izmaisa,  un izmantojot augstu glāzi ( tajā ieliek kondirojas maisiņu) salej glazūru konditorejas maisiņā. Iesaku to izliet caur sietiņu – tad glazūra tiešām būs gluda, bez kunkulīšiem. Noliek atdzesēties.
!!! Dekorēšanai: lai būtu skaisti notecējusi “šokolāde” glazūrai jābūt 32-33 grādu temperatūrā!!! (es izmantoju Gemosā pirktu termometru). Ja tā atdziest par daudz: to var atkal uzsildīt mikroviļņu krāsnī.
Gatavo torti
16. Liek pirmo biskvītu un uzklāj  1/2 no karameļu krēma.
17. Liek virsū otru biskvītu un uzklāj otru pusi  karameļu krēma.
18. Pa virsu un gar malām klāj šokolādes krēmu.
19. Dekorē ar  glazūru, kura atdzisusi lidz 32-33 grādiem. Var vienkārši šo glazūru pārliet pāri: sākot no vidus, bet var veidot notecējušas šokolādes efektus: es to daru ar konditorejas maisiņa palīdzību, bet citi to dara vienkārši ar karotīti lejot to uz tortes maliņām.
Glazūra sastingst diezgan ātri: tādēļ, ja vēlaties tai v;el kaut ko litk virsū, tad pārāk kavēties nedrīkst, jo tad : dekori neturēsies uz sastingušas glazūras.
Uzturvērtība visai tortei (1450 g) OB = 180,4 g, OH = 155 g, T = 161 g Kcal = 2794
Uzturvērtība 100 g
OB =12, 4 g
OH = 10,6 g
T = 11 g
Kcal = 195