Mēs visi esam dažreiz tik aizņemti, ka nav daudz laika gatavošanai. Un, šādos gadījumos noderēs šī viegli pagatavojamā receptīte. 
Sastāvdaļas

1 bundža konservētas sarkanās pupiņas (240 g)
1 bundža konservēta kukurūzas (285 g)
190 gr vistas filejas rulete (Rīgas miesnieks) (vai var izmantot arī kūpinātu liellopa fileju, vai jebkuru citu liesu gaļu, arī tvaicētu vistas fileju.)
2 olas
70 gr zaļie lociņi
Mērcītei
1 gatavs avokado (100 g)
50 g  kefīrs
50 gr dabīgais jogurts  (vai tikai 100 g kefīrs vai jogurts)
20 gr ķiploki (te, protams katrs var regulēt pats – es gribēju daaaudz…)
20 gr svaiga kinza (koriandrs)
20 gr spināti ( zaļumus var izvēlies arī citus, vai tos, kas pieejami uz doto brīdi)
1 tējkarote medus (5 g)
1 tējkarote sinepes (5 g)
Sāls (man patīk garšaugu sāls)
Pagatavošana
1. Pagatavo mērci: zaļumus smalki sagriež, pievieno avokado, jogurtu, laima sulu, ķiplokus, sāli  un kārtīgi sablendē viendabīgā masā. Garšu “pieregulē” pēc savām vajadzībām ar sāli, pipariem.
2. Traukā liek noskalotas konservēta pupiņas, pievieno kurkurūzu, sagrieztu vistas fileju, zaļos lociņus, vārītas olas.
3. Visu liek bļodā un sajauc ar mērcīti.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1165 g):  OB = 84,4 g, OH = 102 g, T = 40,7 g, Kcal = 1164
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 42,2g, OH = 51 g, T = 20,4 g, Kccal =582
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 28,1 g, OH = 34 g, T = 13,6 g, Kcal = 388
Uzturvērtība 1/4
no porcijas  OB = 21,1 g, OH = 26 g, T = 10,2 g, Kcal = 291
Uzturvērtība 100 g

OB = 8 g
OH  = 6,7 gr
T = 3,3 gr
Kcal = 95